BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  GÜNCEL

Fazıl Say’dan, Türel’e cevap

Ünlü piyanist Fazıl Say, Antalya’da konser vermeye devam edeceğini belirterek, “Siz dost olur muydunuz sizi hapse attırıp hayatınızı karartm...

Abone ol

Ünlü piyanist Fazıl Say, Antalya’da konser vermeye devam edeceğini belirterek, “Siz dost olur muydunuz sizi hapse attırıp hayatınızı karartmak isteyen insanlarla? Pardon ama ben niye olayım” dedi.
Ünlü piyanist Fazıl Say, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, bu yıl Antalya Piyano Festivali’nin genel sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say olmadan da devam edebileceğini söylemesinin ardından ünlü piyanist, Türel’e sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla cevap verdi. Say mesajında şu ifadelere yer verdi:
“15 yıldır Antalya Piyano Festivalini devam ettiriyoruz. Türkiye’nin en büyük festivallerinden biridir. Türkiye’de pek çok kişinin umurunda olmayabilir kültür sanat durumları. Ama Antalyalılar için piyano festivali artık kurumsallaşmıştır. Bu festival tüm şehri kucakladı. Şehir de festivali kucakladı. Festival bitirilirse Kadir Dursun da ben de elbet çok üzüleceğiz. 15 yıl gözümüz gibi baktık. Antalya’da nice konserler verdik. Kenar mahallelere, ilçelere, okullara gittik. Türkiye’nin halk ile iç içe festivalini yarattık” dedi.
Say açıklamasına şeyle devam etti;
“Piyano festivalinin dünyanın en büyük sanatçılarını ağırlayan, dünyanın her yerinden sanat eleştirmenlerinin davet edildiği, yurt dışından orkestraların davet edildiği, tüm şehirde bilboardlar ile tanıtımı yapılan, her kuruş vergisi ödenen bütçesi az sayılmayacak bir festivaldir. Bu belediye desteği olmadan yapılamaz. Belediye bütçesi şu anki belediye başkanının kendi cebinden harcaması gibi gösteriliyor, bunu hep yapıyorlar. Bu bizim festivalimizin bütçesi de sonuçta halkın vergilerinden oluşan bir bütçedir ve halka en güzel en prestijli şekilde geri dönüşünü, kültürle müzikle sağlamaktadır. Benim durumumun bir çözümü yok. Bana yol göründü. Ömrüm boyunca hatırlayacağım bir festivaldi. İyi konserler verdik. Antalya belediye başkanı ilk icraat olarak Fazıl Say’ın festivalinden Fazıl Say’ı kovuyor. Antalya’da her yıl konser vermeye devam edeceğim. Siz dost olur muydunuz sizi hapse attırıp hayatınızı karartmak isteyen insanlarla? Pardon ama ben niye olayım?”
(İHA)