BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  GÜNCEL

’’Fenerbahçe ile aramda bir problem olmaz’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nin (UNIFEB) organize ettiği, ’Bilim ve Futbol’ konulu pa...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nin (UNIFEB) organize ettiği, ’Bilim ve Futbol’ konulu panele katıldı. Yanal, gelecek yıl takımdaki durumu ile ilgili son dönemde medyada yer alan haberlere cevap vererek, “Fenerbahçe ile Ersun Yanal arasında problem olacağını sanmıyorum” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, öğrencilere Atatürk’ün, ‘Bilimsiz otorite kurulamaz’ sözünü hatırlatarak, “Bilimin ışığında, birçok işin çok daha fazla gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“BİLİMSEL DÜŞÜNCE, BİR HAYAT BİÇİMİDİR”
Yanal, bilime inandığını vurgulayarak, “Bilimsel düşünce ve görüş, bir duruştur, bir felsefedir, bir hayat biçimidir. Ben de hayat görüşümü bilime göre ayarlamış bir insanım. Ona göre yaşıyorum. Dolayısıyla böyle bir inancın içinde Atatürk’ün armağan ettiği bu güzel ülkenin ve Atatürk’ün dediği gibi ‘Bilimsiz otorite kurulamaz’ sözünün ışığında, bilim her zaman gerekli” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MEDYA ÇOK HIZLI”
Bir öğrencinin, ‘Sosyal medyada Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’nin resmi şampiyonluk kutlamalarına davet edileceği yönünde çıkan haberleri’ sorması üzerine ise Yanal, “Sosyal medya bizden hızlı ilerliyor. Sosyal medya bizden çok daha süratli” şeklinde cevap verdi.

“FENERBAHÇE’NİN ÖNCELİKLERİ FARKLI”
Kamuoyunda yer alan transfer dedikoduları ile ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, “Kamuoyunda, en çok merak edilen konulardan birisi transfer. Ancak şu anda bizim önceliğimiz de farklı şeyler var” dedi.

“BEN DÜŞÜŞ HATIRLAMIYORUM”
Bir öğrencinin, "Basında yer alan haberlere göre Ersun Yanal’ın çalıştırdığı takımlar düşüşe geçiyor. Peki siz Fenerbahçe ile ne zaman düşüşe geçeceksiniz?" sorusuna, Yanal, “Arkadaşlar bu şehir efsanesi çok uzun sürdü. Ben de çok sıkıldım. Ben düşüş hatırlamıyorum” diye cevap verdi.

“FENERBAHÇE İLE ERSUN YANAL ARASINDA PROBLEM YOK”
Öğrencilerin, Fenerbahçe ile henüz gelecek yıl için sözleşme imzalamadığının hatırlatılması üzerine Ersun Yanal, “Önümüzdeki yıl da Türkiye’deyim. Bir yere gittiğim yok. Seneye buradayım. Fenerbahçeliyiz çocuklar. Gitti gidiyor, oturdu oturuyor, kalktı kalkıyor, yani bunlar çok önemli değil. Fenerbahçe ile Ersun Yanal arasında problem olacağını sanmıyorum. Niye problem olsun ki? Başarının önünde kim duracak ki? Takım başarılı. Başkanı da başarılı. Futbolcusu da başarılı. Ne yapacaklar? Başarıyı mı cezalandıracak insanlar? Böyle saçmalık olur mu. Şu anda Fenerbahçe’nin öncelikleri farklı. Lütfen biraz empati yapın. Acımasız olmayalım” şeklinde konuştu.

“BAYANLARDAN ÇOK MEMNUNUZ”
Yanal, son olarak da geçen hafta oynanan Çaykur Rizespor maçında Şükrü Saraçoğlu’nu dolduran 50 bin kadın ve çocuğa yürekten teşekkür ettiğini belirterek, “Biz bayanlardan çok memnunuz. Ancak ceza olmasın hep beraber maç seyredelim. Ben bayan ya da erkek diye ayrım yapmak istemiyorum. Çünkü futbol herkesin sevdiği bir oyun. Fenerbahçe bunu son oynadığımız maçta herkese gösterdi. Zannediyorum, o gün 50 bin tane bayanın bir araya gelmesi bir dünya rekoru oldu. Son hafta yaşadığımız manzara olağanüstüydü. Kadınlarımızı gerçekten yürekten alkışlıyoruz” dedi.
(İHA)