BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

GSM tarifeleri kafa karıştırıyor

Bu kadar çok sayıda abonelik aynı zamanda çok miktarda konuşma anlamına geliyor.

Abone ol

Türkiye'de 65 milyon cep telefonu aboneliği bulunuyor. Bu kadar çok sayıda abonelik aynı zamanda çok miktarda konuşma anlamına geliyor.

Cep telefonu faturaları, tüketicilerin aylık masraflarında oldukça ciddi bir kalemi oluşturduğu için herkesin kendisine en uygun cep telefonu tarifesini seçmesi büyük önem taşıyor.

Türkiye'de GSM hizmeti veren Turkcell'in 63, Avea'nın 50 ve Vodafone'un 46 tarifesi bulunuyor. GSM operatörlerinin sunduğu 159 farklı tarife tüketicinin kafasını karıştırıyor. Bu noktada Enuygun.com internet sitesi cep telefonu kullanıcılarına önemli bir fırsat sunuyor. Site, Avea'nın 50, Turkcell'in 63 ve Vodafone'un 46 tarifesini karşılaştırarak tüketicilerin kendilerine en uygun tarifeyi bularak tasarruf etmelerine yardımcı oluyor.

Enuygun.com'un GSM tarifesi karşılaştırma aracını günde 5 bine yakın kişi kullanıyor. Bunların yüzde 75'i mevcut tarifesinin uygun olmadığını düşünerek yeni bir tarifeye geçmeye karar veriyor. Çoğunlukla faturalı hatlara yönelik incelemelerin yapıldığı sitede, GSM tarifesi karşılaştırma aracını kullanan faturalı hat sahiplerinin yüzde 10'u kontörlü hatta geçmenin, kontörlü hat sahiplerinin ise yaklaşık beşte biri faturalı hatta geçmenin kendileri için en uygun olduğuna karar veriyor.

Türkiye'nin önde gelen internet girişimcilerinden Çağlar Erol ve Nihan Çolak Erol tarafından, Avrupa'nın tanınmış internet firmalarına yatırım yapan R2 International GmbH ortaklığında kurulan Enuygun.com, Türkiye'de dört ayrı ana başlıkta servis karşılaştırması olanağı sunan ilk ve tek platformu. Bankacılık, sigorta ve telekom alanlarını kapsayan Enuygun.com, hizmet yelpazesini geliştirmeyi planlıyor.