BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  GÜNCEL

Gözünden öyle bir şey çıktı ki...

Ağrı şikayeti ile hastaneye giden 82 yaşındaki adamın bakın gözünden ne çıktı

Abone ol

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ağrı var diye hastaneye gelen bir vatandaşın gözünden kene çıkarıldı.

Havaların ısınmasıyla kene vakalarında da artış yaşanmaya başladı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan keneler bölgelere göre farklılık gösteriyor. Bazı bölgelerde ölümcül sonuçlara neden olurken bazı bölgelerde ise zararsız oldukları ifade ediliyor.

ekran-resmi-2013-04-15,-16.00.44.png

Elbistan'ın Ağcaşar köyünde hayvancılık yapan 82 yaşındaki Ahmet Çetinkaya adlı vatandaş bir hafta önce kene tarafından ısırıldı. Göz kapağına yapışan kene, bir hafta sonra kapak üzerinde şişmeye neden oldu. Gözünde ağrı ve şişlik şikayetiyle Elbistan Özel Yaşam Hastanesi Göz Polikliniği'ne başvuran yaşlı adamı muayene eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Çetin, gözdeki şişmeye bir kenenin neden olduğunu gördü. Kenenin bir hafta boyunca kapakta kaldığı ve kan emdiği yerde şişmeye neden olduğu tespit edildi. Yapılan ilk tetkiklerin ardından kene, cerrahi operasyonla alındı. Kene incelenmek üzere ilgili makamlara iletildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Erkan Çetinkaya, "Hastamızın bir haftadır süren şikayetleri mevcuttu. Göz kapağında ağrı, şişlik ve çapaklanma mevcuttu. Yapmış olduğumuz göz muayenesinde hastanın göz kapağında kene tespit ettik. Hastanın ifadesine göre, yaklaşık bir hafta önce başladığını ifade ediyor. Ameliyathane şartlarında, mikroskop altında keneyi çıkardık." şeklinde konuştu.

Hasta Ahmet Çetinkaya ise "Ben köyden geldim. Hayvancılık yapıyorum. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Bilseydim limon sıkardım, çıkardı kendi kendine." ifadesini kullandı. Çetinkaya, vücudunda KKKA virüsü olup olmadığının takibi için belirli aralıklarla ilçeye gelerek kan tahlili yaptıracak.