BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Özcan Yeniçeri bombaladı!

İmralı'dan gelen son mesaj MHP'yi kızdırdı. MHP milletvekili Özcan Yeniçeri AKP'yi topa tuttu!

Abone ol

NESRİN YILMAZ-İNTERNETHABER-ANKARA- Dün İmralı'dan dönen 5'inci heyet Öcalan'ın mesajını iletti.

Öcalan mesajında, "Saygıdeğer Türkiye halkı, yaşamakta olduğumuz barış ve demokratik çözüm süreci bütün hassasiyeti ile devam etmektedir. Hem çatışmazsızlık sürecinin kalıcılaşması hem de geri çekilme sürecinin gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürütmekteyiz. Gelinen aşamada daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyesilirim. Bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmayı birkaç gün içinde bütün Türkiye halkıyla paylaşacağım. Bu itibarla demokratik çözüm sürecine katkı sunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyor, eşit, demokratik ve adil bir barışa olan inancımla herkesi selamlıyorum" dedi.

Öcalan'ın mesajına tepki veren MHP milletvekili Özcan Yeniçeri AKP'nin ve Öcalan'ın birlikte hareket ettiğini, bazı kavramlara AKP'nin Öcalan'dan daha uzak olduğunu vurguladı:

ÖCALAN-ERDOĞAN İKİLİSİ

"Öcalan gibi 40 bin kişinin kanına elini bulamış birini adam yerine koyup, onun düşünceleri üzerinden yorum yapmak bana zul geliyor. Böyle bir insanlık düşmanını ve şehitlerimizin katilini, onun sözlerini esas alarak bu milleti onun ağzına bakar hale getirmek bu millete yapılacak en büyük kötülüktür. Öcalan ve Öcalan'ın sözlerinden keramet çıkarmak ve onlardan bir anlam veya bir değerler sisteminin ürünü olarak yararlanmaya kalkmak ise kelimenin tam anlamıyla gaflettir, delalettir, cehalettir. Öcalan, çağımızın Ebu Cehilidir. Öcalan, bebek katilidir, Türk milletinin düşmanıdır, ülkenin varlığı ve dirliğine yönelik en büyük tehditlerden birini yönetmektedir."

"Öcalan'la işbirliği yapanlar, ondan mektup alıp mektup verenlerle onun arasında hiçbir fark olmadığı artık iyice açığa çıkmıştır. Öcalan, Ortadoğu toplumcu Konfederasyonunu kurmak, Türk milli devletini sona erdirmek istiyor, Sayın Başbakan da 2023 yılında eyaletleşme meydana getirerek Türk milli devletini sona erdirmek istiyor. Öcalan Erdoğan ikilisi gelinen aşamada Türkiye'nin milli güvenlik sorunu haline geldi."

ÖCALAN'IN YAKLAŞIMI BAŞBAKANDAN DAHA OLUMLU

"Öcalan, Türkiye halkı diye mektubuna başlarken, özellikle Türk milletini inkar eden, burada yaşayan insanları coğrafi isimle beraber esas alarak ifade eden ve dolayısıyla milleti telaffuz etmeyerek konuşan bir kimlite görünüyor. Türk milleti dediği zaman aslında Türkiye'de yaşayan bütün insanları Türk milleti kavramı içine alıyor. Öteden beri bu böyleydi fakat gelinen bu aşamada, Türk milleti kavramını etnik bir kavrama indirerek, yalnız Tük entisitesini temsil ettiğini, Türkiye'de başka etnisitelerin de bulunduğunu, türkiye'de yaşayan bütün etnisiteleri içine alacak şekilde Türkiye halkı demeyi yeğliyor. Bunun amacı, Türkiye Cumhuriyeti'nde buluna  Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini, Türk milletinin egemenliğini kabul etmemektir."

"Öcalan'ın aslında diğer düşüncelerinden, yani Türkiye'yi bölmek, devrimci şiddet yoluyla Türkiye'yi parçalamak düşüncesinden hiç vazgeçmediği ama yöntemini değiştirdiği gözleniyor. Devrimci şiddet yerine AKP ile birlikte siyaset yaparak Türkiye'nin bölünmesine gidecek süreci birlikte belirlemek gibi bir politikayı benimsediği anlaşılıyor. Dikkat ederseniz, Öcalan Türkiye halkı diyor milletten bahsetmiyor, Sayın Başbakan da konuşurken milletimiz diyor. Ama hangi millet olduğunu söylemiyor. Tek vatan diyor ama hangi vatan, Gürcistan'dan mı bahsediyor, Yeni Gineden mi bahsediyor. Tek bayrak diyor, Diyarbakır meydanından Türk bayrağını indirdikelrine göre, hangi bayraktan bahsediyor."

"Sözüm ona bunlar, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların rahatsız oldukalrını sandıkları bazı kavramlar, bazı simgelerden bu toprakları kurtarmaya çalışıyorlar. AKP Türk milletinin düşmanı olduğunu, Türkü tehlikeli bir ayrıştırma aracı olarak gördüğünü, etnik kafatasçı bir bağlam içerisinde değerlendirdiğini bu yaklaşımıyla gösteriyor. Öcalan'ın yaklaşımı da Tayyip Erdoğan ve AKp'lilerin yaklaşımlarından özelliklere bu kavramlara karşı daha olumlu olduğu da görülüyor. Yani iktidar Öcalan'dan daha aşırı bir tavır koymuş ve T.C. kavramını hastanelerden, Ziraat Bankası logolarından kaldırmış, bundan cesaret alan Trakya Üniversitesi de Atatürk resmi ve Türk bayrağı logosundan indirmiştir. Bununla yetinmeyen AKP'nin akilleri Türk bayrağı yerine devlet bayrağı diyelim veya bir başka bayrak adı verelim şeklinde bir yaklaşım içine girmişlerdir."

ÖCALAN KEDİNİN FAREYLE OYNADIĞI GİBİ AKP İLE OYNUYOR

"Öcalan, kedinin fareyle oynaması gibi AKP ile oynuyor, dağda kaç tane terörist olduğunu, Öcalan da, başbakan da, sizler ve bizler de bilmiyoruz. Birkaç tane çete elemanı çekildi diyecekler, bunlar oradaki Kürt köylerine çekilecek ve her türlü hazırlıkları bir biçimde yapmış olarak bekleyecekler, başbakan da onlar ordan çekildi biz de KCK'lıları bırakalım diyecek, KCK'lılar da gidecek onların çekildiği mevziler kamuflajlı bir şekilde doldurmuş olacaklar. Hükumet eğer gerçekten Türkiye'yi terörden temizlemek istiyorsa, yapacağı iş, bu elinde Mehmetçik kanı bulunan, insanları katletmiş olan PKK terör örgütünün dağdan inerek, slahlarını karakollara teslim etmesi, Türk devletinin adaletine, Türk milletinin merhametine sığınmasıdır."