BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den yağış uyarısı! Dikkat

Meteoroloji yeni haftada beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Meteoroloji azalan sıcaklıklar ve sağanak yağışa karşı uyardı. Özellikle bu illerde yaşayanlar dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, güney kıyılarımızda gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Erzurum, Van ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi beklendiğinen yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Muğla ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere, Burdur, Mersin ve Adana çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Artvin dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır dışında bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Erzurum ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeyi ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-04-15,-08.50.50.png

ekran-resmi-2013-04-15,-08.50.56.png

ekran-resmi-2013-04-15,-08.51.02.png