BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,83
ALTIN 2.488,87
HABER /  SAĞLIK

Gözsüz bebek doğdu mucize bebeğin sırrı

Gözsüz bebek görenleri hayrete düşürüyor. Gözleri olmadan doğan bebek, 10 bin bebekte bir görülen hastalıktan muzdarip...

Abone ol

İngiltere’nin Cwmbran kentinde bir bebek, “anophthalmia” adı verilen ve 10 bin bebekte bir görülen hastalık nedeniyle gözleri olmadan dünyaya geldi.

24 yaşındaki anne Danielle Devis’e hamileliğinin 21. haftasında ultrasonda bebeğin beyninde kist olduğu söylenmişti.  Devis, gözleri olmadan doğan bebeğine 18 aylık olduğunda doğal görünümlü göz takılacağını belirtti.

ANNE, BEBEĞİNİN GÖZLERİ OLACAK

Anne, gözleri olmadan doğan bebeğine normal bir çocukluk yaşatmak için seferber oldu.

İngiliz Danielle Devis, ultrasonda bebeğinin beyninde kist olduğunu öğrendi. Bebek doğduğunda doktorlar, anophthalmia adı verilen 10 bin bebekte bir görülen hastalığın bebek Daisy'de göründüğünü belirttiler. Hastalık bebeğin gözlerini oluşturan dokunun oluşmamasıyla tetikleniyor ve bebeğin göz yuvalarının boş kalmasına sebep oluyor.

gozleri-olmayan-bebek1.jpeg 

10 BİN BEBEKTE BİR GÖRÜNÜYOR

Danielle Devis, bebeğinin çok güzel olduğunu ve onu aldırmamayı seçtiği için çok mutlu olduğunu ve hiç pişmanlık duymadığını belirtti. Kistin, bebek 21 haftalıkken yapılan ultrason taramasında çıktığını belirten Devis, hiçbir doktorun bebeğin kör doğma ihtimalini söylemediğini açıkladı.

gozsuz-bebek.jpg 

Aile, körler için farkındalık yaratma amacıyla çeşitli organizasyonlara katılacaklarını açıkladı.