BIST 9.485
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,71
HABER /  GÜNCEL

Meclis'ten flaş HDP dokunulmazlık kararı

TBMM Başkanlığı'ndan HDP'ye dokunulmazlık yanıtı geldi. Son dakika açıklamasında 'Yapılacak bir işlem yok' denildi.

Abone ol

HDP'nin Meclis Başkanlığı'na yaptığı 'dokunulmazlıklarımızı kaldırın' başvurusuna yanıt geldi. 

Meclis Başkanlığı HDP'ye verdiği yanıtta "Başkanlığımızda yapılacak bir işlem yok. İlgili komisyon henüz oluşmadı" denildi.

HDP milletvekilleri, 29 Temmuz'da dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep eden dilekçeyi Meclis Başkanlığı'na sunmuştu. Dilekçede HDP'nin 80 milletvekilinin tamanının imzası bulunuyordu. 

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI NASIL BAŞLAMIŞTI? 

Suruç saldırı sonrası HDP'den gelen açıklamalar tepki toplamıştı. HDP'li bazı vekiller hakkında fezleke hazırlanmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından HDP'liler toplu dilekçe vererek dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemişti. 

"HERKES YAPTIKLARININ HESABINI VERSİN"

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla iligli basın mensuplarına açıklama yapmıştı. Dokunulmazlığın arkasına sığınarak siyaset yapan bir gelenekten gelmediklerini belirten Buldan, "Biz korkmuyoruz. Alnımız açık, başımız diktir.Onurlu bir direniş mücadelesinin içinden geliyoruz. Eş genel başkanımızın çağrısında olduğu gibi biz sözümüzün arkasındayız. 80 vekilimizin imzasıyla, bu açıklamanın hemen ardından dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için meclis başkanlığına başvuruyoruz. Tüm parlamentoya da çağrı yapıyoruz. Gelin 550 vekilin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Herkes yaptıklarının hesabını versin. AKP ve MHP’ye sesleniyorum, gelin samimiyetiniz cesaretiniz varsa dokunulmazlıkları kaldıralım.

hdpden-flaş-açiklama-korkmuyoruz.20150729115915.jpg

Milliyetçilerin partisi tüm hırsızlıkları bir kenara bırakmış, HDP’nin kapatılması için AKP ile suç ortaklığı yapmaktadır. Erdoğan da adeta talimat verircesine, gereğini yapın demiştir. Her bir HDP’liyi bedel ödetmekle tehdit etmiştir. Bu beylik tavırlar korkunun ifadesidir. Her şeyden önce HDP’ye oy veren milyonların iradesine yapılan saygısızlıktır. Hangi mevkide olursa olsun, HDP’yi ağzına alanlar önce haddini bilmelidir. Bize hesap sorma cüretini gösteren ve bedel ödetmekle tehdit edenleri uyarıyoruz, siz hesap sorma konumunda değil hesap verme durumundasınız. Bu gerçeklikten kaçamazsınız." demişti.