BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL

TSK'dan PKK'ya kara operasyonu hazırlığı

TSK'nın PKK'yı havadan vurmasının ardından bu kez de kara operasyonu hazırlığı başladığı iddia edildi. İşte Takvim'de yer alan 'TSK'nın PKK harekatı'nın detayları...

Abone ol

Terör saldırıları sonrası PKK'yı havadan bombardımana tutan TSK'nın, karadan çok geniş bir operasyon için hazırlık yaptığı iddia edildi. İddiayı ortaya atan Takvim gazetesinin haberine göre, PKK'ya karşı yapılacak harekatın detaylarına göre, askeri yetkililer ilk olarak içerideki terör unsurlarını imha etmeyi ve bir hafta sonra da Suriye sınırına geçen PKK'lılar için kara harekatı yapılmasını planlıyor.

GELECEK HAFTA GENİŞ BİR OPERASYON BAŞLIYOR

Takvim'in 'TSK kulisleri' olarak kaynak gösterdiği haberine göre, PKK ve KCK'ya yapılacak operasyonlarla, başta Kandil, Hakurk ve Avaşin gibi kamplar ile birlikte Cizire çevresine kaçan 1500 kadar silahlı PKK'lıya karşı gelecek hafta geniş bir operasyon yapılması planlanıyor.

ASIL HEDEF...

Askeri yetkililerin konuya ilişkin 'Kandil ile birlikte Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de bulunan askeri kampları yerle bir edildi. Bizim için önemli olan bu kanlı örgütün lojistik desteğini kesmekti. Tüm cephanelikleri hava harekatları ile dağıtıldı. Şimdi önemli olan içerideki silahlı ve silahsız unsurların bertaraf edilmesi. Bunların büyük kısmı Kuzey Suriye'ye kaçtı. İçerideki unsurlardan sonra hedefimiz Suriye'de bulunan terörist yuvalarına yönelik hava ve kara harekatıdır' açıklamasını yaptığı belirtildi.