BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Görele Devlet Hastanesi teknolojik oldu

Görele ilçesinde 100 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi, modern cihazlardan oluşan yüksek teknolojik ünitelere kavuştu.

Abone ol

Görele Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. A. İbrahim Ulusoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastane olarak göreve geldiklerinden itibaren kaliteli sağlık hizmeti verme konusunda hizmet çıtalarını sürekli yükselttiklerini, bu amaçla çok çalışarak 3 ay gibi kısa bir sürede hastanelerini bölge insanına yaraşır bir şekilde emsali az görülen ileri teknoloji ürünü modern cihazlarla donatılan ünitelere kavuşturduklarını söyledi.

Başhekim Ulusoy “Kurulan yeni üniteler kapsamında hizmet verdiğimiz bölge insanından, Göreleli, Eynesilli, Çanakçılı işadamlarımızdan ve derneklerimizden madden ve manen büyük destek gördük. Hastanemiz yeni haliyle ve üniteleri ile bölge insanımızın bir eseridir“ dedi.

Başhekim Ulusoy, kısa zamanda Görele Devlet Hastanesi’nde Endoskopi (Gastroskopi ve Kolonoskopi) Ünitesi, Nöroloji EMG (Elektromyelografi) Ünitesi, Mamografi ve Meme Kanseri Tarama Ünitesi, bilgisayarlı göz otorefkeratometre ünitesi, KBB Endovizyon ünitesi, KBB radyofrekans cerrahi ünitesi, Solunum Fonksiyon Testi Ünitesi, Pediatrik otoakustik emisyon ünitesi ile yeni açılan dört yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ve yeni acil servisin de hizmete girdiğini kaydetti.

HAYIRSEVER İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR

Türkiye’de özel hastaneler ve fakülte hastaneleri dahil sadece birkaç hastanede bulunan High Definition Sistemi ile çalışan endoskopi, kolonoskopi cihazını işadamı İlhan Ergül'ün hastaneye bağışladığını ifade eden Ulusoy “Hayırsever işadamı İlhan Ergül, hastanemize ayrıca EMG (Elektromyelografi) Ünitesi ile Mamografi Ünitesi bağışında da bulunmuştur. Bu konuda iş adamımıza ne kadar teşekkür etsek az. Görele'de daha önce endoskopi cihazı olmadığı için hastalarımızı başka illere sevk ediyorduk. Şimdi İlhan Ergül tarafından alınan endoskopi, kolonoskopi cihazıyla hastalarımızı başka illere sevk etmeden anında biz teşhisi koyuyoruz. İlçemizde mide ve kalın bağırsak, özellikle ülser ve reflü hastalıklarını tespit etmekte hastalara kesin teşhisi endoskopi, kolonoskopi cihazı ile konulmaktadır. Bu yüzden çok ileri düzeyde ve dünya standartlarına uygun HD endoskopi, kolonoskopi cihazımızı hastanemize kazandıran işadamımıza tekrar teşekkür ediyoruz" ifadelerin kullandı.

Bir aydan beri hastanede endoskopi, kolonoskopi ünitesiyle vatandaşlara hizmet verdiklerini anlatan Ulusoy, "Bununla ilgili ünitemizde görevli hemşirelerimiz Safiye Kepoğlu ile Ayten Kefal, Türkiye’ nin seçkin hastanelerinde özel endoskopi, kolonoskopi hemşireliği eğitimini aldı. Artık en güzel hizmeti sunmaktayız. Ünitemizde görevli arkadaşlarımız özveriyle çalışmalarını yapmaktadırlar" diye konuştu.