BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

Osman Can'dan kaos cevabı

Anayasa paketini inceleyen Anayasa Mahkemesi'ne bayrak açan Osman Can eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Anayasa paketinin iptal edilmesi halinde kararın yok sayılması çağrısında bulunan Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can sözünün arkasında.. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün istifa çağrısına tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Paksüt, "Sözleri açıkça kaos çağrısıdır. Hukukçulukla raportörlükle bağdaşmaz. Başkan gereğini yapmalı" diye açıklama yapmıştı.

ANAYASA İHLALİ KAOSA ÇAĞRIDIR

Vakit gazetesine konuşan Can, "Hukuksuzluğun olduğu yerde kaos başlar. Anayasa'yı ihlal etmek kaosa çağrıdır. Parlamentoyu çalışamaz ve topluma yanıt vermeyecek hale getirmek kaosa çağrıdır" dedi.

Sözlerinin arkasında olduğunu ve açıklamalarını örgütlenme özgürlüğü çerçevesinde yaptığını yineleyen Can, "Bu konularda söylenecek sözler var ama burada benim hukukçuluğum ve raportörlüğüm devreye giriyor" dedi.

OSMAN CAN'A YÜCEL SAYMAN DESTEĞİ

Demokrat Yargı Birliği Eşbaşkanı Osman Can'ın, "Mahkeme bazı maddeleri iptal ederse, yok hükmündedir. Hükümet kaale almadan referanduma gitmelidir." görüşüne eski İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Yücel Sayman'dan destek geldi.

PAKETİN İÇİNE GİREMEZ

Anayasa'da değişiklik getiren düzenlemelerin henüz yürürlüğe girmediğini belirten Sayman, "Anayasa'nın o maddeleri değiştirilmiş değil. Onun için mahkeme teker teker maddeleri referandum öncesi inceleyemez. Hukuk alanına girmiş herhangi bir düzenleme yok." tespitlerini yaptı. Sayman, Anayasa Mahkemesi'nin yalnızca referanduma sunmaya yönelik çıkarılan kanunu inceleyebileceğini kaydetti ve "O kanunu da ya toptan iptal eder ya da etmez. Ama paketin içine girip tek tek inceleme yapamaz." değerlendirmesinde bulundu.