BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek'in bu önerisi çok tartışılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ilçe belediye başkanlarının seçilmesiyle ilgili çok tartışılacak bir öneri getirdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından atanması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “25. Yılında Türkiye’de Büyükşehir Yönetimi Ulusal Kongresi” yapıldı.

Başkan Gökçek, “Faiz sistemi belediyelere zarar veriyor. Belediyelere sadece 5 yıllık borçlanma yetkisi verilmeli ve geçmişe dönük borçların hepsi silinmeli. Halka hizmet etmekle yükümlü belediyelere, haciz koyma işlemi kalkmalı. Bu kadar anlamsız bir uygulama olamaz. Yetki konusunda da ciddi problemlerimiz var.

Örneğin, belediyelerin fırınları denetlemesi kadar normal bir şey yok. Ancak Tarım Bakanlığı bir kanun çıkarıyor ve fırınları denetleme görevini, büyükşehir belediyelerinden alarak, Tarım İl Müdürlüğü’ne geçiriyor. İmar konusunda da tüm yetki belediyede sanılıyor.

Büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, TOKİ, Maliye Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın imar konusunda yetkisi var. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın, hepsinin üzerinde yetkisi var. Yetki 10 yerde birden olmamalı” diye konuştu.

UYUM İÇİN BEN ATAYIM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sözlerini, “Büyükşehir belediyelerinin, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışabilmesi için, ilçe belediye başkanlarının, büyükşehir belediye başkanları tarafından atanması gerekiyor. Aksi takdirde aynı siyasi partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının bile uzlaşamadığı konular oluyor” diyerek tamamladı.

ÇANKAYA'DAN TEPKİ

Gökçek'in önerisine ilk tepki Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'tan geldi. Tanık, "Bırakalım muhtarları da o atasın" dedi.