BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gördes'teki göçükte ölü sayısı 2 oldu

Yağışlar nedeniyle Manisa'nın Gördes ilçesinde meydana gelen göçükte ölü sayısı 2'ye yükseldi

Abone ol

Manisa'nın Gördes ilçesinde meydana gelen göçükte ölenlerin sayısı 2'ye çıktı.Gördes Kaymakamı Davut Gül, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Kayacık beldesinin Gonca Viran mevkisinde, öğle saatlerinde kuvvetli rüzgar ve sağanakla birlikte hortum meydana geldiğini söyledi.

Hortum sonucunda bölgedeki tarım arazilerinin sahipleri tarafından ''Tarla damı'' olarak kullanılan 15 evin zarar gördüğünü, iki evin de çöktüğünü belirten Gül, şöyle konuştu:

''Önce toprak kayması olduğu yönünde bilgi verildi ancak göçüğe toprak kaymasının değil hortumun neden olduğu belirlendi. Zarar gören evler, birbirinden çok uzak. Olayda iki ev çöktü ve Mehmet Çay ile yaralı olarak göçük altından çıkarılan 1 yaşındaki torunu Mehmet Umut Çay yaşamını yitirdi. Bölgede iki hektarlık çam ormanı da zarar gördü. Devlet olarak hepimiz buradayız. Bölgedeki tüm hanelere ulaştık.''

Gül, olayın hemen ardından bölgede jandarma, afet ve acil durum müdürlüğü, orman işletme ekipleri tarafından başlatılan kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Zarar gören ve yıkılan evlerin ''Tarla damı'' niteliği taşıdığını, vatandaşların hepsinin beldede konutlarının bulunduğunu ve konaklama sorunu olmadığını dile getiren Gül, ''Her ihtimale karşılık Kızılay ekipleri de bölgeye geldi. Vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek durumdalar'' dedi.

Gördes'te yıkılan evlerden birinde 70 yaşındaki Mehmet Çay yaşamını yitirirken, torunu Mehmet Umut, gelini Zehra Umut ve eşi Naciye Çay (74) yaralanmıştı.