BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çelik'ten esnafa yasa müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yasa tekliflerinin Meclis'e taşınacağını söyledi

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''Bakanlık olarak hedefimiz bu yıl sonuna kadar, bekleyen yasaları genel kurula taşımak'' dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (BESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile BESOB'u ziyaret etti.

BESOB Başkanı Arif Tak ile yönetim ve denetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, esnaf ve sanatkarların sorunları konuşuldu.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, TBMM'nin açılışıyla birlikte yoğun bir döneme girdiklerini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak yeni dönemde iş hayatına ilişkin çok sayıda yasal düzenlemeyi TBMM'ye taşıyacaklarını dile getiren Çelik, ''Meclisin tatilde olduğu yaz döneminde bu konularla ilgili hazırlıklar yaptık. Bakanlık olarak hedefimiz bu yıl sonuna kadar bekleyen yasaları genel kurula taşımak. Hükümet olarak esnaf ve sanatkarların sorunlarıyla çok yakından ilgileniyoruz'' dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak da bir süredir gündemde olan 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurguladı.

Tak, söz konusu yasanın bir an önce TBMM'de görüşülüp, kabul edilmesini beklediklerine değinerek, ''Mevcut yasa günümüzde çok yetersiz kalıyor. Bu nedenle biran önce yeni yasanın çıkmasını arzu ediyoruz'' ifadesini kullandı.