BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'ın yeni işletim sistemi Android için vazgeçilmez olacak

Google'ın merakla beklenen işletim sistemi hakkında Android uygulamaların tamamının destekleneceği yönünde bilgiler geldi.

Abone ol

Uzun süredir geliştirilme aşamasında olan Google'ın işletim sistemi Fuchsia hakkında yeni bir bilgi öğrenildi.  Google'ın hem bilgisayarlar hem de mobil platformlar için geliştirdiği Fuchsia'nın, Android uygulamalarının tamamını destekleyeceği öğrenildi.

Webtekno'nun haberine göre daha önce Google'ın Android geliştirme başkanı Dave Burke'nin "henüz erken aşamada ve deneysel bir proje" olarak nitelendirdiği Fuchsia'nın yakın gelecekte Android'in yerini almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bununla birlikte Fuchsia'ya yüklenecek dosyaların uzantısı da belli oldu. Android'de 'apk' olan paket dosya yükleme uzantısı, Fuchsia'da '.far' olacak.

Fuchsia'nın Android uygulamalara baştan destek vermesi insanların işletim sistemi geçişinde yaşadığı tereddütü kıracaktır. Bu sayede en azından alışılan uygulamaların direkt olarak geçişi sonrası daha yumuşak bir uyum süreci sağlanabilecek.