BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  EKONOMİ

Google Glass ile tüketicileri gözleyecekler

Google Glass ve uygulamaları artık Türkiye’de tüketici davranışlarının araştırılmasında kullanılmaya başlandı.

Abone ol

Dünyada henüz çok az kişinin ulaşıp deneyebildiği Google Glass (Google gözlükleri) ve uygulamaları artık Türkiye’de tüketici davranışlarının araştırılmasında kullanılmaya başlandı. Yılın icadı üçüncü göz olarak anılan bu cihazların dünyada ilk defa pazarlama araştırmaları alanında kullanılması ile tüketicinin gözüyle ürün, servis, mağaza, kampanya, ürün yerleşimi, promosyon gibi perakendeciliğin en önemli dinamiklerini çözümlemek mümkün.

Alışveriş gurusu Paco Underhill’in 1986 yılında New York’da kurduğu ve bugün 11 ülkede faaliyet gösteren Envirosell’in, Türkiye ofisi ile Türkiye’nin ilk augmented reality ajansı olarak proje geliştiren mobil pazarlama firması Klickar’ın “Project Glass” programına kayıtlı geliştiricileri sayesinde edindiği Google Glass‘lar bu teknolojinin araştırmadaki ilk uygulamalarına öncülük ediyor.

Envirosell Türkiye kurucu ortakları Burç Tutanç ve Melik Karabıyıkoğlu, Klickar ile yapılan stratejik işbirlikteliği ile, Google Glass çalışmalarının, müşteri deneyimi kavramını sayısal ve görsel olarak somutlaştırdığını böylelikle müşteri davranışlarının daha net bir şekilde ortaya konulabildiğini belirtiyor.

Klickar’ın kurucu ortağı olan Deniz Altun’da Google Glass’ın daha birçok alanda bilinmezleri ortaya koyabileceğini ekleyerek “Hayata geçireceğimiz proje ve uygulamalarla Google Glass önümüzdeki günlerde günlük hayatımızın bir parçası olarak çok daha aktif kullanılmaya başlayacak, bu konuda hızlı davranan firmalar rekabette önemli avantajlar elde edecekler” diyor.

Çalışmalarını gözlem ve video gözlem ile gerçek tüketici davranışlarının analizine dayandırmayı ilke edinen Envirosell’in 28 yıllık perakende deneyimi ile Klickar’ın, augmented reality ve akıllı cihazlar alanlarında edindiği yeni nesil mobil pazarlama deneyimi, son teknoloji ürünü Google Glass ile birleşerek önümüzdeki dönemde üretici firmaların ve perakendecilerin tüketicileri anlamaya yönelik farklı ihtiyaçlarına çözüm sunacağa benziyor.