BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google artık Facebook içeriklerine de erişecek

Google'ın Android'deki Arama uygulaması artık Facebook içerikleri erişip, kullanıcılara bilgiler sunabilecek.

Abone ol

Arama fonksiyonuyla alakalı olarak geçtiğimiz dönemlerde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Facebook, bu sistemi daha da geliştirmek adına her geçen gün yeni adımlar atmaya devam ediyor. Google ve Facebook işte tam da bu hususta bir ortaklığa imza atarak, anlaşmaya vardılar. Arama sonuçlarının çok daha kapsamlı hale gelmesini sağlayacak olan bu anlaşmayla beraber, artık Facebook'un herkese açık olarak sunduğu içerikler daha fazla indekslenecek ve kullanıcıların karşısına çıkacak.

Geliştirilen bu arama sistemine verilen destek, birlikte öncelikle Google Arama uygulamasının Android versiyonunda geçerli olacak. Android'de Google Arama üzerinden arama işlemi gerçekleştiren kullanıcıların karşısına artık arama içeriğiyle uyumlu şekilde Facebook sayfaları, profiller ve diğer ayrıntılar çıkacak.

Teknolog sitesinin haberine göre, uygulamalar arası geçiş de sisteme entegre edilmiş olarak sunulacak. Yani herhangi bir arama sonucunda Facebook'ta olan bir içerik çıktığında bağlantıya tıklandığı takdirde doğrudan mobil uygulamaya erişim sağlanacak.  Yapılan arama sonucunda sadece arkadaşlar seçimi yapılarak paylaşılan içerikler ise görüntülenmeyecek. Tüm kullanıcılar için özelliğin kısa süre içerisinde aktif olacağı da belirtilenler arasında.