BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu eleştirisi: Ağlatırım

CHP Yalova Milletvekili, Genel Başkanlık yarışında rakip olduğunu Kemal Kılıçdaroğlu için "Kılıçdaroğlu inandırıcılığını kaybetti; ben kitleleri ağlatırım" diye konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkan adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce,partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "inandırıcılık algısını" kaybettiğini vurgulayarak yetersizlikle eleştirdi.

Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan İnce, insanların kendisini daha samimi bulacağını düşündüğünü ifade ederek "Beğenmeyen küçük kızına almasın’ diye bir laf vardır bizde. Nasılsam öyleyimdir. Duygularımı işin içine koyarım. Kendimi kaptırırım kalabalığa... Ağlatırım” diye konuştu.

 "ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ FARK"

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ı karşılaştıran İnce, “İkisi de çalışkan. İkisi de asla üşenmiyor. Ama ikisi arasında bir fark var: Biri teşkilattan geliyor. Diğeri gelmiyor” dedi.

“Bir gün CHP gibi görünüyor, ertesi gün HDP gibi... Bir gün İşçi Partisi gibi görünüyor, ertesi gün AKP gibi... Bu dağınıklık inandırıcılığı zedeliyor” sözleriyle CHP’nin dağınık mesaj verdiğini söyleyen İnce, partide bilim olmadığını savunarak “Bakın AKP’nin genel merkezine! Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun gençler çalışıyor. Bizde var mı böyle bir şey? Yok” dedi.

İşte İnce'nin o açıklamalarından çarpıcı satırlar:

"HİÇBİR YERDE YAPMACIK KAÇMAM"

İnsanların beni daha samimi bulacaklarını düşünüyorum. Ben hiçbir yerde yapmacık kaçmam. Hiç kasmam kendimi. “Beğenmeyen küçük kızına almasın” diye bir laf vardır bizde. Nasılsam öyleyimdir. Nişantaşı kafelerinde de gezebilirim, Süleymaniye’de cuma namazına da gidebilirim. Hacı Bektaş’ta da aşure dağıtabilirim. Kitleler karşısında iyi konuşurum. Duygularımı işin içine koyarım. Kendimi kaptırırım kalabalığa... Ağlatırım.

"HİÇ KİMSEYİ AĞLATAMIYORSAM..."

Sözlerimde insanlara dokunurum. Bir kişi de olsa mutlaka ağlayan çıkar. Hiç kimseyi ağlatamıyorsam, o konuşmayı başarılı saymam.

"ÖBÜR ADAM HER HAFTA ANKET YAPTIRIYOR"

Kendisini solcu, ilerici, devrimci olarak tanımlayan biri, nasıl olur da sağcı bir partiden bilim alanında, teknoloji alanında daha geri olabilir? Bu benim ağrıma gidiyor. Anket diye bir şey var. Bir bilimdir anket. Ankete inanmayan ya da anketlerden yeterince yararlanmayan adam bence makbul bir adam değildir. Öbür adam, her hafta anket yaptırıyor.

KAÇ İMZA TOPLANIRSA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TOPLANIR?

Delege sayısının yarıdan bir fazlası gerekiyor. Ama imzaların noter aracılığıyla toplanması gerekiyor. Yani delegeler notere gidecekler, 150 lira para verecekler, kuyruğa girecekler falan... Zor iş. Eğer yarıdan bir fazla imza toplarsak... Zaten bu yönetim düşmüş olur.

"PARTİNİN UMUDU SÖNDÜ"

CHP’liler artık değişim istiyor. Üzülmek istemiyor. Bir umut görmüyorlar parti yönetiminden. Partinin umudu söndü, gözünün feri söndü. Seçime giriyor, yeniliyor. Seçime giriyor, yeniliyor. Yeni bir umut lazım, yeni bir kadro lazım.