BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Kaynak Holding ve şirketlerine el konuldu!

Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı.

Abone ol

Kartal'daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı.

Kayyumlar, şirketin İstanbul'daki Üsküdar, Bağcılar ve Bayrampaşa'daki yönetim binalarına, İstanbul Emniyet Müdürlü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eşliğinde girdi.

GÜLEN'DEN KAYYUM AÇIKLAMASI

Zavallı fani yarın nalları dikebilecek bir insana Cenabı Hakkın mübarek bir ismini vererek Kayyum diyorlar. Kayyûm Cenab-ı Hakk'ın ismidir. Buna kayyım denir. Özür dilerim. Nezaket sınırlarını aşıyorum. Bu mülahazalarla hareket edenlere ise dense dense "denî haydut" denir"

POLİS BİNADA

Bu sırada, çevik kuvvet ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Kayyumların, şirketlerin eski yöneticilerinin binaya gelmesini beklediği belirtildi.



Bu arada, holdingin İzmir'deki bir şirketine de kayyum atandığı öğrenildi.

KOÇ VE SABANCI KADAR BÜYÜK

Bir dönem Koç ve Sabancı Holding'le karşılaştırılacak kadar ekonomik büyüklüğe ulaştığı ileri sürülen Kaynak Holding'in, Gülen Grubu'nun devlet içindeki yapılanması aracılığı ile giriştiği 17 Aralık darbe girişiminin ardından küçülme yoluna giderek kaynaklarını yurtdışına transfer ettiği iddia edilmişti.  


EN ÖNEMLİ FALİYET KOLU YAYINCILIK

1979 yılında İzmir'de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi. Ağırlıklı olarak eğitim ve kültür alanındaki faaliyetleri ile biliniyor. Holdig bünyesinde 8 bin 300 civarı çalışan bulunuyor.



HOLDİNG BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER

- Sürat Kargo

- PAL isimli şirket çocuklar için eğitici öğretici oyuncaklar yapıyor.

- Zambak

- Kaynak Medya

- Bereket Catering

- Nüans Turizm

- NT Mağazacılık

İşte Kaynak Holding bünyesinde olan şirketler: