BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  EKONOMİ

Başsavcılık'tan flaş kayyum açıklaması!

Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atanmasının ardından Başsavcılık yeni bir açıklama yaptı.

Abone ol

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı.

Kayyum atamasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklaması yayınladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun imzalı açıklamada, "Başsavcılığımızın Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca Kaynak Holding A.Ş. ve bu holdinge bağlı 24 şirket ile yöneticileri hakkında Yasa Dışı FETÖ/PDY örgütü adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, vergi kaçakçılığı yapmak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet etmek, yasadışı terör örgütü kurmak ve bu örgütün yöneticisi-üyesi olmak suçlarından yürütülen soruşturmada; 19 şirket ile bir dernek ve vakıf merkezinde 08 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince verilen karar uyarınca arama ve el koyma işlemleri yapılmış, soruşturma konusu suçlara delil teşkil edebilecek belge, defter ve dijital malzemelere el konulmuştur" denildi.