BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Gökçekin Kızılırmak planı

Ankara'yı kurak bir yaz bekliyor. Belediye lecmisinde su ihtiyacını görüşen Gökçek Kızılırmak planını açıkladı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentin üç yılının kurak geçecek gibi göründüğünü ifade ederek, '''Küresel ısınma nedeniyle, Kızılırmak'tan 2030 yılında getirilmesi planlanan suyu hiç hesapta yokken kısa sürede getirmek zorundayız'' dedi.

Dün toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, kente su getirilmesi için Gökçek'e yetki verilmesiyle ilgili önerge üzerine, başkentin su ihtiyacını görüştü.

Gökçek başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, başkentte kuraklık yaşanması olasılığına karşı, Gerede'den ve Kızılırmak üzerine kurulu Kesikköprü ile Hirfanlı barajlarından su getirilmesi üzerinde durdu.

Meclis üyelerinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Gökçek, ''Küresel ısınma nedeniyle, Kızılırmak'tan 2030 yılında getirilmesi planlanan suyu hiç hesapta yokken kısa sürede getirmek zorundayız'' dedi.

Ankara'nın üç yılının kurak geçecek gibi göründüğünü anlatan Gökçek, bu nedenle acil ihale yöntemini düşündüklerini söyledi.

''Önünde sonunda Ankara'nın bu suya ihtiyacı olacak'' diyen Gökçek, Sağlık Bakanlığı, DSİ ve üniversitelerden olumlu görüş almaları durumunda mahkemeye başvuracaklarını belirtti. Gökçek, ''Ben mahkeme dışında acil karar alma sorumluluğu almak istemiyorum'' dedi.