BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.515,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek Şanghay'da Ankara'yı tanıtıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çin'in Şanghay kentinde dört gün boyunca Ankara'nın kültürünü tanıtacak.

Abone ol

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in daveti ile milletvekilleri, meclis üyeleri ve gazeteciler etkinliğe katılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Şanghay'da Ankara rüzgarı esecek. Geçen yıl Ankara'ya gelerek 16 Mayıs'ta Şanghay Günleri düzenlenmişti. Şanghay Belediyesi'nin daveti üzerine Ankara'dan 100 kişilik bir heyet 10 - 14 Kasım tarihleri arasında Şanghay'da Ankara Günlerini kutlayacak. Şanghay'da Ankara'yı anlatan fotoğraf sergisi, konserler ve FOMGED halk dansları topluluğu iki gün boyunca gösteri sunacak. Ferhat Göçer de iki gün boyunca Şanghay'da konser verecek. Ayrıca Göçer, açık havada bin kişilik bir konser verecek. Şanghay Belediye Başkanı ile Gökçek bir görüşme yapacak.

İki kardeş belediye arasında şehir turları olacak. Kültür günleri nedeniyle Ankara'nın her yönüyle Şanghay'da tanıtılması amaçlanacak. Ayrıca her iki ülkenin kendi kültürlerini öğrenmek, izlemek ve görmek amacıyla Ankara Günleri düzenleniyor. Kültür günleri gezisine meclis üyeleri MHP, CHP ve AK Parti Milletvekilleri ve gazeteciler belediyeden dört bürokrat katılacak. Ankara'yı tanıtan Ankara resimlerinin yer aldığı
resimler Şanghay'da sergilenecek.