BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.471,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yaralı kadın casus taktiği ile kurtarıldı

Muğla'da zeytin ağacından düşen kadını kurtarmak için gece görüşlü askeri helikopter kullanıldı.

Abone ol

Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Zeytinadası'nda zeytin ağacından düşen bir kadın için devletin tüm olanakları seferber edildi.

Emine Cepel isimli kadın gece görüşlü askeri helikopterle karadan ulaşımın saatler aldığı Zeytinadası'ndan kurtarılarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Dalaman ilçesi Kapıgarın köyünden zeytin toplamak için Zeytinadası'na giden Emine Cepel adlı kadın, akşam saatlerinde zeytin topladığı sırada ağaçtan düşerek yaralandı. Vücudunun değişik yerlerinde kırıklar meydana gelen Emine Cepel cep telefonu ile eşi Metin Cebel'i arayarak yardım istedi. Dalaman Havaalanı'nda çalıştığı öğrenilen Metin Cepel'in olayı haber verdiği Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ise bölgeye karadan ulaşım çok zaman alacağı için durumu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirerek yardım istedi.

Yaralı kadının bulunduğu yeri belirleyen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye gitti ancak yaralının bulunduğu alana bot aklaşamayınca durum Dalaman Garnizon Komutanı İstihkam Hava Albay Ziya Özkütük'e bildirildi. Havanın da kararması nedeniyle 112 Acil Servis Ambulans helikopterlerinin çalışamayacağı göz önünde tutularak Dalaman Hava Üs Komutalığı'ndan acil olarak gece görüşlü helikopter havalandı. Bölgeye ulaşan askeri helikopter yaralı Emine Cepel'i bulunduğu yerden alarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirdi.

Devlet Hastanesi'nde eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Metin Cepel, "Yardımı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben Dalaman Havaalanı'nda asgari ücretle çalışıyorum. Ek gelir olsun diye zeytin yetiştiriyoruz. Eşim de bu zeytinleri toplamaya çalışırken düşmüş. Haberim olur olmaz bir akrabamızı oraya gönderdim ve belediye başkanımızdan yardım istedim. Hava kararmaya başladığı ve bölgeye ulaşım çok zor olduğu için Dalaman'da bulunan askeri helikopter bölgeye giderek eşimi aldı ve hastaneye getirdi. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.