BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek emeklilik tarihini açıkladı

A Haber’de Sevilay Yükselir’in sunduğu %100 Siyaset Programı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i konuk etti.

Abone ol

Yerel seçimlerler yaklaşıyor... Başkentte merakla yanıtı aranan soru ise belli:

"Melih Gökçek yeniden başkan adayı olacak mı?"

Bu sorunun yanıtı henüz bilinmez ama Gökçek'in gönlünde yeniden aday olmak var. A Haber ekranlarında yeniden aday olmak istediğini açıklayan Gökçek, emeklilik hayalini de anlattı.

"Bir dönem daha belediye başkanlığı yapıp emekli olmak istiyorum. Emekliliğimde de gazetecilik yapmak istiyorum."

İşte Gökçek'in anlattıkları...

SON BİR DÖNEM DAHA

Allah bana ömür verirse, izin verirse, başbakanım beni uygun görürse, vatandaşım da bana oy verirse bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Son bir dönem daha. Ondan sonra da emekli olmak istiyorum. Ama kader ne gösterir? Tüzüğe göre de son dönemim bu. Ondan sonra siyaseti de bitirmek istiyorum. Gönlümden geçen bu. Ben köşeme oturayım emekliliğimi yaşayayım. Sizin gibi gazetecilik yapmak istiyorum. Benim ne milletvekili olmakta ne bakan olmakta ne gözüm var, ne isteğim var ne de talebim var. başbakanım beni bir daha aday gösterirse ben bu görevi yapmaya talibim. Ama o artık partimim sayın başbakanımın bileceği bir şey.

KÜRT DEĞİLİM

Gökçek hakkında 'aslen Kürt kökenli olduğu' yönündeki iddialara da yanıt verdi:

Kürt olsam ne olur ki? Kürt olmak yanlış bir şey mi? Cenab-ı Allah bizi yaratırken Kürt Türk nasıl takdir ederse öyle doğuyoruz. Bizim terci,h etme hakkımız yok. Kürt olmak bir insan için eksi bir olay olamaz. Irklar bizim sadece bölgesel olarak birbirimizle kaynaşabilmemiz için önemlidir. Ben Türk’üm Babam Türk. Urfa Halfetili. Rivayet odur ki bizim ta geçmişimizde Tatarlık var. öyle derle. Padişahın ulaklığını yaparmış bizim sülalemiz. Anne tarafım, annem bir yaşındayken Kosava’yı terk edip Ankara’ya gelmişler. Annem de Kosava kökenli. Ben Türklüğümden iftihar ederim, Allah beni böyle yaratmış. Ama ben kendimi bir Kürt’ten Türklüğüm dolayısıyla üstün görmem.

EN BÜYÜK KEYFİ DİBEK KAHVESİ

Son 3-4 senedir beni kanser yaptılar, öldürmek için uğraşıyorlar. Her tarafta dedikodular. Hiçbir şeyim yok. Kendime bakıyorum. Zayıflıyor diyorlar ya. Benim devamlı yaptığım şey. Bunun ağlıklı olduğuna ve zayıflattığına da inanıyorum. Ben günde 5 fincan fındıklı Dibek Kahvesi içiyorum. Urfa Dibek Kahvesi. Artık dibek satışlarında mutlaka oynama olur. Özellikle son zamanda verdiğim kilolara bu neden oluyor. Bir de aldığım şeker ilaçlarından bir tanesi de zayıflamama neden oluyor. Bu ikisi üst üste gelince insan böyle fit oluyor.