BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Gmail şifreniz çalınmış olabilir! Tıkla-Öğren

Siber korsanların en son hedefi Google’ın popüler e-posta servisi Gmail oldu. Sizin de gmail şifreniz çalınmış olabilir!

Abone ol

Aralarında Türk kullanıcılara ait olanların da bulunduğu 5 milyon civarındaki Gmail hesabının şifreleri siber korsanların eline geçti.

Siber saldırıyı Rusya merkezli bir web sitesinden duyuran hacker’lar, 5 milyondan fazla @gmail.com uzantılı e-posta hesabının şifrelerini ele geçirdiklerini açıkladı ve bununla da yetinmeyip bu şifreleri yaymaya başladı. Yani, siz bu yazıyı okuduğunuz esnada, Gmial şifreniz elden ele dolaşıyor olabilir…

GMAİL ŞİFRENİZ HACKLENDİ Mİ? TIKLA ÖĞREN

Google siber saldırıya dair herhangi bir açıklama yapmazken, siber korsanların şifreleri çalmak için nasıl bir yöntem kullandıkları da bilinmiyor.

‘Is Leaked?’ isimli web servisini kullanarak, şifrenizin ele geçirilip geçirilmediğini öğrenebilirsiniz. İzlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde: Buradan web sitesine gidin, gmail.com uzantılı e-posta adresinizi ilgili kutucuğa girin ve ardından ‘Check it’ tuşuna tıklayın. Çıkan sonuç yeşil renkte ‘No’ ise rahatlayabilirsiniz. Gel gelelim, kırmızı bir ‘Yes!’ görürseniz, şifreniz ele geçirilmiş demektir.

Eğer şifreniz ele geçirilmiş ise hemen Gmail’e gir ve ‘Hesap > Güvenlik’ yolunu izleyerek tahmin edilmesi zor ve sayı ile harflerden oluşan yeni bir şifre belirleyin.