BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK kaymakamları makama flama çekti!

"Güneydoğa'da PKK'nın atadığı sözde kaymakamlar, örgütün verdiği makam araçlarına örgüt flaması çekip denetime çıktı.."

Abone ol

Temmuz 2013'te CHP Milletvekili Orhan Düzgün tarafından gündeme getirilen "PKK'nın Güneydoğu'daki ilçelere sözde kaymakam atadığı" iddiası ete kemiğe büründü. 

PKK'nın atadığı sözde kaymakamlara makam aracı da tahsis ettiği ve bu kişilerin araçlara PKK flamaları çekerek bölgede teftişlere çıktığı öne sürüldü.

ÖNCE ATANDILAR, SONRA MAKAM ARACI VERİLDİ

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, "Bölgede alan hakimiyetini tamamen ele geçiren, vergi toplayan, mahkeme kurup yargılama yapan sözde yöneticilerini atayan terör örgütü PKK, sözde kaymakamlarına resmi araçlar tahsis etmiş" iddiasında bulundu. Takan yazısına şöyle devam etti: 

FLAMA GEZİP DENETLEME YAPIYORLAR

"Bölgedeki sağlam kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre, sözde kaymakamlar kendilerine PKK’nın tahsis ettiği araçlara paçavralarını flama niyetine takıp geziyorlar, denetleme yapıyorlar, talimatlar yağdırıyorlar. Bunlardan birkaçı güvenlik birimleri tarafından yakalanıp ilgili mercilere teslim edilmiş ancak ikazla yetinilip serbest bırakmışlar...
Niye?..
Aman!.. Çözüm sürecine zeval verilmesin..

YEZİDİLERLE SORUN ÇIKABİLİR

Bölgeden farklı bir haber. Korucuların güvenlik birimlerine ilettikleri son raporda çok ciddi uyarılar var.
34 bine yakın giriş yapan Yezidilerin gelişigüzel yerleştirilmeleri ve PKK’nın ticareti ile ilgili kısmi bilgileri dün aktarmıştım. Üstüne yenileri eklendi. Bir kaynağım şunları söyledi;
Bölgedeki dini inanç farklılıkları yüzünden her an bir kıvılcım çıkabilir. Bölge halkı Yezidilerin bazı davranışlarını kendi inançlarına saygısızlık olarak değerlendirip tepki gösteriyor. Bu tepkiler bir anda Suriyelilerle yaşanan gerginlikler benzeri olaylara sebep olabilir. PKK kontrolünde bölgeye getirilen Yezidiler barakalarda boş evlerde kimseye sorulmadan oturuyorlar. PKK kendine Yezidiler vasıtasıyla yeni üsler oluşturuyor. Halk çok huzursuz...”