BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Batman'a 20 gün önce inen F-15'in sırrı

IŞİD'in vurduğu ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-15 savaş uçağının 21 Ağustos günü Batman'a zorunlu iniş yaptığı ortaya çıktı.

Abone ol

Hürriyet si yazarı Ertuğrul Özkök, IŞİD tarafından vurulan ve Türk F-16'lar eşliğinde Batman'a inen ABD savaş uçağıyla ilgili haberin ayrıntılarını köşesinde yazdı. 

Irak'taki IŞİD mevzilerini bombalarken hidrolik sisteminden vurulan uçak, zorunlu olarak rotayı Batman'a kırmış. İncirlik Üssü'nden gelen uzmanlar tarafından onarılan uçak havalanıp Türkiye'den ayrılmış.

Peki bu uçak nereden kalkmıştı ve nereye dönmüştü? Merak edilen soruya Ertuğrul Özkök, "20 gün saklanan haber" başlıklı yazısında yanıt verdi. 

Kamuoyundan haftalarca saklanan haberi ilk Murat Yetkin'in duyurduğunu yazan Özkök'ün hedefinde ise hükümetin Ortadoğu politikası vardı:

KATAR'DAN HAVALANMIŞ

"Murat Yetkin'in verdiği bilgiye göre Türk yetkililer, "Türkiye üzerinden IŞİD'e karşı hiçbir silahın veya askerin geçişine izin verilmediğini" söylemişler.
Uçak Katar'dan kalkmış ve tamir edildikten sonra yine Katar'a gitmiş.
Siz bir şey anladınız mı...
O Katar değil miydi kısa süre önceye kadar Esad'ı devirecekler diye İslamcı, şucu bucu ayrımı yapmadan Suriye'de önüne gelene silah yardımı yapan ülke...
Türkiye'nin artık Arap dünyasında neredeyse tek müttefiki olan ülke...
Bu arada aynı yazıdan şunu öğreniyoruz.
Türkiye "insani amaçlı operasyonlar" için İncirlik Üssü'nü açmış.

Bütün bunlar şunu gösteriyor.
Türkiye Ortadoğu'da parmağını oynatamaz hale gelmiştir.
Son iki yıldır zincirleme facialarla giden diplomasi sonunda gırtlağına kadar Ortadoğu batağına saplanmıştır.
Musul Konsolosluğu'nu boşaltmayarak 49 vatandaşımızın hayatını tehlikeye atanlar artık çok, ama çok dikkatli davranmalıdırlar.
Bölgedeki durum "Dik duruş", "Onurlu tavır" "Büyük abilik raconu" ve emosyonel nutuklarla halledilecek noktayı çoktan geçti.