BIST 10.347
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.460,16
HABER /  GÜNCEL

Gezi'de hayat normale dönüyor

Taksim Gezi Parkı girişindeki barikat ve çeşitli kurumlara ait pankartlar kaldırıldı

Abone ol

"Tek çadırda eyleme devam" kararı alan platform bu fikirden de caydı.Taksim Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Rüya Kurtuluş, “Direnişi devam ettireceğiz" dedi.

Taksim Gezi Parkı'nda 'direnişe' devam kararı verilirken, parkın çeşitli bölgelerinde Taksim Dayanışması dışında, dernek, insiyatif ve sivil toplum kuruluşlarına ait pankartların kaldırılmasına karar verildi.

ekran-resmi-2013-06-15,-16.30.36.png

GEZİ GİRİŞİNDEKİ BARİKAT AÇILDI

Gezi Parkı girişinde geçtiğimiz hafta kurulan barikat saat 14.30 sıralarında yine, aktivistler tarafından açıldı. Taksim Dayanışması'ndan bir kişi, barikatın açılması ile ilgili soruya “Ziyaretçilerin giriş-çıkış sırasında zor durumda kalmamaları için açıldı. Zaten böyle bir barikata şu an ihtiyaç duyulmuyor" dedi.

ekran-resmi-2013-06-15,-16.30.08.png

ATEŞE VERİLEN ÇEVİK KUVVET NOKTASINI TEMİZLEDİLER

Direnişin ilk gününde ateşe verilen çevik kuvvete ait prefabrik polis noktası temizlenmeye, yangın sonrası oluşan hurdalar kaldırılmaya başlandı. Ortak çadır alanı olarak bu yapı mı seçildi sorusuna dayanışma üyeleri “Çevrede hijyen bir ortam sağlamak için temizlik yapılıyor. Ortak çadır alanı yapılması konusunda henüz bir karar alınmadı" diye konuştu.

Bu arada, Taksim Dayanışması'nın yaptığı toplantı sonrası aldığı ve yazılı olarak açıkladığı "devam" kararı Gezi Parkı'nda okunurken, Gezi Parkı'ndaki eylemciler de alkış ve sloganlarla destek verdi.