BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.422,45
HABER /  GÜNCEL

'Gezi'cilere tutuklama talebi!

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye getirilen şüphelilerden 28'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

Abone ol

Gezi Parkı olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 94 kişi Çağlayan Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adliyeye sevk edilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gezi Parkı eylemlerinde ve bazı adreslere yaptığı operasyonlarda gözaltına alınmıştı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 74 kişiden 28'i tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi, 46 kişi de serbest bırakıldı. 28 kişinin toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet ve polise mukavemetten tutuklanmaları talep edildi.

20 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan ve aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'dan isimlerin de bulunduğu 20 kişi hakkında da "şiddet eylemlerini organize ettikleri, kanunsuz eyleme çağrıda bulundukları" iddiasıyla işlem yapılarak, adliyeye sevk edildi.

Gezi Parkı olayları kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Çarşı grubu üyelerinin de yer aldığı 17 kişi 16 Haziran Pazar günü, 3 kişi de dün gözaltına alınmıştı.

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Gezi eylemlerinin başladığı günden bu yana gözaltına alınan 583 kişi adliyeye sevk edilmişti. Aralarında SDP üyesi Ulaş B.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklanmış 579 kişi ise serbest bırakılmıştı.