BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gezi’ye 6 gözaltı

Kocaeli’nin Derince ilçesinde, Gezi Parkı olayları ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı.<br/>Edinilen bilgiye göre, Gezi Parkı direnişine dest...

Abone ol

Kocaeli’nin Derince ilçesinde, Gezi Parkı olayları ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Gezi Parkı direnişine destek veren vatandaşlarla, Çınarlı Camii’nin altındaki çay ocağında bulunan grup arasında yaşanan arbedede aralarında ilçe emniyet müdürünün de bulunduğu 4 kişi yaralanmış, bazı işyerlerinde maddi hasar meydana gelmişti. Olaylardan sonra polis tarafından başlatılan soruşturmada 6 kişi gözaltına alındı.
Derince Çınarlı Mahallesi’nde yürüyüşe katılan vatandaşların Esentepe Mahallesi’nde başlayarak Önder Caddesi üzerinden Çenesuyu mevkiine kadar yürüdükleri, ancak caminin çay ocağından kendilerine taş atıldığı için böyle bir olayın yaşandığı belirtilmişti. Amaçlarının kesinlikle cami ya da AK Parti temsilciliğine saldırmak olmadığını söyleyen yürüyüşçüler, olayların provoke edilmemesi gerektiğini bildirmişti. Gözaltına alınan 6 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı sayısının artması bekleniyor.
(İHA)