BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.400,07
HABER /  DÜNYA

CHP’li Salıcı’dan çoraplı eylem

Türkiye genelinde yapılan Gezi Parkı eylemlerinde ölen ve yaralananlar için Galata Kulesi önünde ayakkabı bırakma eylemi düzenlendi. Eyleme ...

Abone ol

Türkiye genelinde yapılan Gezi Parkı eylemlerinde ölen ve yaralananlar için Galata Kulesi önünde ayakkabı bırakma eylemi düzenlendi. Eyleme katılan CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da ayakkabılarını çıkartıp, çorapla eylem yaptı.
Modacı Barbaros Şansal ve Bahar Korçan’ın da bulunduğu bir grup, Galata Kulesi önünde bir araya geldi. Yanlarında getirdikleri ayakkabılarını yere bırakan grup, sessiz eylem yaptı. Ayakkabıların içine ve yanına ise “Biz biriz, tekiz, kardeşiz”, ‘Barış” ve “Melekler ayrım yapmaz” yazılı kağıtlar bırakıldı. Eylemi izleyen Ali Kanbay isimli bir vatandaş da ayakkabılarını çıkartıp eylemcilere destek verdi.
Basın açıklaması yapan moda tasarımcısı Bahar Korçan, “Galata’da yaşayan bir insan olarak bu direnişin pasif bir şekilde yüreğimizde devam ettiğini ve barış mesajını vermek istedik. Duran adamla başladı her şey ve onun arkasına bırakılan ayakkabıyla. Yüreğimiz, aklımız burada. Unutulmaması gereken en önemli mesele biz kardeşiz, biz ve siz yok, iki ayrılık yok. Aynı toprak üzerinde yaşayan olağanüstü gençlere sahip olan milletiz biz. Bu olaylarda şiddet gören, hayatını kaybeden bütün vatandaşlar ve herkes adına çok üzgünüz. Yüreğimizle bu direnişe devam edeceğiz” dedi.
Ünlü modacı Barbaros Şansal ise, Gezi Parkı’nın sadece bir sembol olduğunu belirterek, “Farklılık ve çeşitlilik, zenginlik ve bereket burada. Burada tek tip ayakkabılar olmadığı gibi, farklılık ve çeşitlilikleri referans alarak hoşgörü, saygı, sevgi ve güven üzerine bir şeyleri tesis edersek ülkemiz çok daha sağduyulu, çok daha huzurlu günlere kavuşacak” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, Galata Kulesi önüne gelerek eylemcilere destek verdi. Salıcı, eylemin Gezi ruhuyla uyumlu olduğunu belirterek, “İnsanlar sessiz kalarak ve durarak protestolarını dile getiriyorlar. Türkiye’nin birçok yerinde buna katılan insanlar oluyor. Bugün yeni bir yöntem geliştirdi Gezi ruhu. Ayakkabılarını bırakıyorlar ve bu yaratıcı eylemlere ben de rozetimi çıkartıp, il başkanı olarak değil, Oğuz Kaan Salıcı olarak destek vermek için geldim, ayakkabımı çıkardım. Gayet barışçı bir eylem yapılıyor. Zaten sert protestoların karşısında en iyi cevap barışçı ve pasif eylemlerdir. Buyursunlar bununla başa çıksınlar” dedi.
Ayakkabılarını çıkartıp, çoraplarıyla eylem yapan Salıcı, “Ayakkabılarınızı geri alacak mısınız?” diye soran gazetecilere, “Alacağım birazdan. Eyleme yedek ayakkabıyla gelmediğim için almak durumundayım” diye yanıt verdi.
(İHA)