BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  DÜNYA

Prosinecki konusunda karşılıklı açıklamalar

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, teknik direktör Robert Prosinecki’nin gündemlerinde olmadığını söylerken; Robert Prosinecki Önder Özen ile gö...

Abone ol

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, teknik direktör Robert Prosinecki’nin gündemlerinde olmadığını söylerken; Robert Prosinecki Önder Özen ile görüştüğünü ifade etti.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Akaretler’deki kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Seçim sürecini değerlendiren Başkan Orman, Seçim sürecinde birçok şeyin konuşulduğunu belirterek, “150 milyon dolar kredi, transferler, Emirates’le yapılan anlaşma, altyapıya sponsorluk gibi. Seçim döneminde rakibimiz olan aday ve onun arkadaşlarından somut şeyler bekliyoruz. Beşiktaş’ın menfaatine olacak her türlü çalışmaya hiçbir ego ya da kapris yapmadan katılırız. Eğer ilerleyen günlerde bu konuda bize somut bir şey gelirse bunu açıklarız ama tersi olursa bunu da açıklarız” dedi.

“PROSİNECKİ İSMİ GÜNDEMİMİZDE DEĞİLDİR”
Tüm görüşmeleri Futbol Genel Direktörü Önder Özen yürüttüğünü belirten Orman, “Bizim bir futbol organizasyonumuz var. Tüm görüşmeleri Futbol Genel Direktörümüz Önder Özen yürütüyor. Bize teknik direktör konusunda bir rapor sunuldu. Prosinecki ismi de bu raporda yazıyordu. Biz çalışan bir hocayla görüşmedik. Seçimin ertesi günü Kayserispor başkanının telefonuma gönderdiği mesajı gazetecilere de göndermesini yakışıksız buldum. Bize Beşiktaşlılık duruşundan bahseden birisinin bu tarz bir hareket yapması şık olmadı. Bizim bu isimle ilgili etik dışı bir hareketimiz olmamıştır. İşini iyi yapan insanları talep edenler olabilir ama kimsenin işini bozmaya çalıştığımız gibi bir durum yoktur. Prosinecki ismi gündemimizde değildir. Teknik direktör konusu hafta sonuna kadar netlik kazanır ve gerekli açıklamaları Önder Özen yapar. Takımın toplanmasına daha var. Acele davranmak istemiyoruz” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ KULÜBÜNE GELMİŞ HERHANGİ BİR CEZA YOK”
Basın mensuplarının Beşiktaş’ın UEFA disiplin kuruluna sevk edilmesi ile ilgili sorusuna ise Başkan Orman, “Beşiktaş kulübüne gelmiş herhangi bir ceza yok sadece ceza istemiyle açılmış bir soruşturma olmadığını belirterek, “Bu gün UEFA’ya yazılı savunmamız gönderdik. Cuma günü saat 15:00’te duruşma gerçekleşecek. Hepimiz o duruşmaya katılacağız. Beşiktaş’ın bu tarz konularla anılmasından duyduğumuz rahatsızlığı kamuoyuna bildirdik. Savunmanın içeriğine girmek istemiyorum. Gönlümüz rahat. Beşiktaş, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bütün kurulları tarafından suçsuz bulunmuştur. Fenerbahçe ile dava süreçlerimiz birbirinden farklıdır. Aziz Yıldırım’la birkaç görüşmem oldu ama bunlar temenniden ibaretti. Bu konuda fazla konuşup dava sürecini etkilemememiz lazım” dedi.
Basın mensuplarının stat ile ilgili soruya ise Orman, “Beşiktaş, bugünden yarına yönetilmiyor. Bazı stratejilerimiz var. Açıklanması gereken şeyler günü gelince açıklanır. Ay sonunda hangi statta oynayacağımızı açıklarız. Her maçı farklı şehirde oynama düşüncesi başta güzel gibi gözükse de uygulaması zor bir düşünce. Oyuncularımızın aileleri var, tesisler İstanbul’da. O nedenle bu fikir uygulaması zor bir fikir. Rakiplerimize göre gelir farkımız var. Bunu kapatmak için stadımızı bir an evvel yapmamız lazım. Bizim de stat gelirine ihtiyacımız var” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ UEFA KUPASI’NDA OYNAYACAK”
Beşiktaş UEFA Kupası’nda oynayacağını belirten Orman, “Aceleci değiliz. İşin içine Beşiktaş girince fiyatlar yükseliyor. Transfer yapmak için yapmayız. Sahada iyi işler yapacak doğru isimleri kadroya katacağız. Futbolla alakalı açıklamaları bundan sonra bizden değil Önder Özen’den duyacaksınız. Biz sadece ilkesel olarak konuşma yaparız sadece. Takımdaki ücret dengesini bozmayacak isimlerle çalışacağız. Futbolda kesin laflar söylemek kolaydır ama onları uygulamak zordur. Neyin ne olacağı belli olsa futbol bu kadar ilgi çekmezdi. Önder Özen’e güveniyoruz ve destek veriyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz. Rica ediyorum nasıl olmayacağını değil nasıl olacağını konuşalım. Bizler sorumluluk sahibi yetki sahibi amatör insanlarız. Bu işin profosyonelce yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yalan yanlış haberlerin yapılmasına karşıyım. Bundan sonra bilgilerin tek adresi Önder Özen’dir. Gerekli açıklamaları o yapacaktır. İbrahim Toraman sevdiğimiz bir oyuncudur. Kendisi imzayı attıysa Ümraniye’ye de gelecektir” dedi.
Vodafone ile 20 Temmuz’a kadar ana sözleşmeyi imzalayacaklarını vurgulayan Başkan Orman, “Rakiplerimiz de projeler ortaya koydu. Onlardan da açıklama bekliyoruz. Yaptıkları bir anlaşma varsa ve Beşiktaş menfaatine uygunsa gerekeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma ve teknik direktör Robert Prosinecki de, sarı-kırmızılı kulübün gelecek planlamaları ve gündeme dair düşüncelerini dile getirdiler. Önder Özen’le görüşmelerinin olduğunu vurgulayan Prosinecki, “Bu sadece beni onurlandırır, mutlu eder. 8 aydır yaptığım işin doğru olduğunu, çok güzel iş yaptığımızı ve desteklendiğimizi düşünüyorum. Burada yapacak daha çok işimiz var. Artık oyuncularla daha iyi anlaşıyoruz ve birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Daha oturmuş bir şekilde ilerleyebileceğimizin farkındayız. Yeni sezonu ben açacağım, takımı ben hazırlayacağım. Tüm bunları yan yana koyduğumuzda daha fazlasını başaramamamız için hiçbir neden yok. Sadece beni mutlu eden bir ilgi var, ama daha çok yapacak iş var. Sonuna kadar götürüp, Kayseri’yi daha iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Burada olmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

SÜLEYMAN HURMA: "FİKRET ORMAN’I, BAŞKANIMIZ ARAYIP TEBRİK ETTİ"
Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, takıma çok önemli oyuncular katabilecek güçleri olduğuna ve Beşiktaş ile Robert Prosinecki konusunda görüş alışverişlerinde bulunduklarına değinerek, “Açık konuşmak gerekirse biz bu toplantıda öyle oldu, böyle oldu gibi bir konuşma yapmayı düşünmüyorduk. Çünkü Beşiktaş yetkilileri ile son yaptığımız görüşmeler çok şıktı ama Beşiktaş başkanının son yaptığı konuşmaları dinleyince şok olduk. Mehmet Topuz olayına rağmen iyi ilişkiler içerisinde olduğumuz yegane kulüplerden birisi. Bu sürece bugüne kadar bir reaksiyon göstermedik. Bu sürecin bizi yıpratacağını biliyorduk. Prosinecki ile yüzde 50 ölçüde anlaştık açıklaması üzerine üzüntü duyduk. Prosinecki bu bilgilerin yanlış olduğunu nereden çıktığını bilmediğini söyledi. Beşiktaş’a bunu sitenizden yalanlayın, çünkü futbolcu ve hocanın performansını olumsuz etkiler dedik ama seçim yoğunluğundan olsa gerek açıklama yapmadılar. Önder Özen’le konuştuk, ‘Hocamızdan memnunuz vazgeçin şık olmaz’ dedim. ‘Yine de görüşebilir miyiz?’ dedi. Ben de ‘Görüşemezsiniz. Görüşmeniz demek hocadan vazgeçmemiz demek’ dedim. Fikret Orman’la daha önce görüştük. İki kulübün birbirini kırmaması gerektiğini söyledik. Herkesin seslenmesi gereken bir kamuoyu var, onları aydınlatma zorunluluğu var anlıyorum ama yine de durumumuza, duruşumuza, üslubumuza mümkün olduğu kadar dikkat etmeliyiz. Bu arada sayın başkanımız, Beşiktaş’a Fikret Orman yeniden başkanlığa seçilince 2 kez aradı asistanına not bıraktı” şeklinde konuştu.
(İHA)