BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.418,17
HABER /  GÜNCEL

Yürekleri ağza getiren yangın!

Aydın'da otluk arazide başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın korku ve paniğe neden oldu

Abone ol

 Aydın'ın Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy Köyü arasında kalan otluk arazide çıkan ve tarım arazilerine sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle daha da büyüdü.

Alevlerin rüzgar nedeniyle yön değiştirip Kalfaköy Köyü'ne doğru yönelmesi yürekleri ağza getirdi. Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, merkez ilçeye 2 kilometre mesafedeki köye gelip, incelemelerde bulundu.

EVLER TEK TEK BOŞALTILDI

Alevlerin 100 metre kadar yaklaşması üzerine köyün tahliyesine karar verildi. Kurmay Albay Bulut'un talimatı üzerine, Kalfaköy Köy Muhtarı Ergün Tekin askerlerle birlikte tek tek köydeki evleri dolaşıp, boşaltılmasını sağladı. Evdeki değerli eşyalarını ve hayvanlarını alan köylüler, yerleşim yerinin 100 metre dışındaki alevlerin gelme ihtimali bulunmayan köy okulunun bahçesinde toplandı. Köylüler, endişe içinde, alevlere, Aydın, Nazilli, Umurlu, İncirliova Belediyeleri'ne 14 ait itfaiye aracı, 4 dozer, 2 kepçe ve 50 orman işçisiyle karadan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter, 2 uçakla da havadan yapılan müdahaleyi izledi.Rüzgarın sık sık yön deşiştirmeye devam etmesi nedeniyle alevlerin Adnan Menderes Üniversitesi Yerleşkesi'ni ve Paşayaylası Mevkisi'ndeki ormanlık alanı da tehdit ettiği bildirildi. Aydın Valisi Kerem Al, CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.

aydinda-yangin.jpg