BIST 9.677
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı için canlı bomba tehdidi

Gezi Parkı sürecinde aktif bir rol oynayan yasa dışı örgütler, Taksim direnişini canlı tutmak için ürküten bir hazırlık içerisinde.

Abone ol

Terör örgütü DHKP-C'nin Taksim direnişini tırmandırmak için 'feda eylemleri' adı altında intihar saldırısı düzenlemeye hazırlandığı iddia edildi.

Sabah gazetesinin emniyet birimlerine dayandırdığı habere göre özellikle son aylarda Yunanistan'da bulunan Lavrion Kampı'nda silah ve bomba eğitimi alan örgüt üyelerinin yasadışı yollarla Türkiye'ye yollandığı biliniyordu.

Son olarak 31 Mayıs'ta Edirne'de yapılan bir operasyonla örgütün aranan 14 kişilik canlı bomba listesinde de bulunan B. Y. isimli terörist yakalanmıştı.

B.Y.'nin yakalanmasından kısa bir süre önce de açlık grevi eylemlerinde yakalandığı Karsakov hastalığı nedeniyle tahliye edilen F.E. isimli terörist de Lavrion Kampı'nda silah ve bomba eğitimi aldıktan sonra yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilmişti.

F. E.'nin emniyet birimleri tarafından her yerde arandığı öğrenildi. Gezi eylemlerini fırsat gören örgüt, İstanbul'da militanlarının gösterilere katılmasını teşvik etti.

Örgütün, özellikle AK Parti ve Emniyet binalarına silahlı saldırılar planladığı belirtiliyor. İstihbarat birimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Hatay başta olmak üzere pek çok ilde alarma geçtiği öğrenildi.