BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.440,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Arapça slogan attı!

Ahmet Davutoğlu Suriyeli sığınmacılarla birlikte ilk iftarında Arapça slogan attı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, beraberindeki heyet ile Nizip İlçesi'nde bulunan yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının barındığı Nizip Konteyner Kentini ziyaret etti.

Sevgi gösterisinde bulunan Suriyelilerin sloganına eşlik eden Bakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye, Suriye bir ve kardeştir' anlamına gelen 'Vahid vahid Suri, Türki vahid' sloganını attı. Bakan Davutoğlu, daha sonra sahra hastanesinde tedavi gören Suriyelileri ziyaret etti. Hastanenin ardından konteynerlerdeki Suriyelilerin sorunlarını dinleyen Bakan Davutoğlu, Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı. Konteyner kent içerisinde bulunan camiide teravih namazını kılan Bakan Ahmet Davutoğlu, beraberindekilerle konteyner kentten ayrılarak Gaziantep'e geçti.

KENDİNİZİ YABANCI GİBİ HİSSETMEYİN

Suriyelilere bu topraklarda kendilerini yalnız hissetmemeleri söyleyen Bakan Davutoğlu, "Şimdi size 3 temel mesajım var. İlk mesajım sizlere, burada kendinizi yabancı gibi hissetmeyin. Siz burada, bu toprakların asli kardeşlerisiniz. Biz size hürmeten misafir diyoruz. Siz aslen bu coğrafyanın esas sahibisiniz. Bütün Türkiye'deki kardeşleriniz, sizleri kendi asli kardeşleri olarak görüyor. Eviniz evimizdir, aşımız aşınız, onurunuz onurumuzdur. Şu ana kadar 200 bin kadar kardeşimiz konaklama tesislerinde, toplam 500 bin Suriyeli'yi ülkemizde misafir ediyoruz. Bizim başımız darda olsaydı sizde böyle yapacaktınız. Halep'in kalbi 1921 yılında, Gaziantep'te Şanlıurfa'da atıyordu. Şimdi kalbimiz sizinle atıyor" dedi.

 




sdasda.jpg