BIST 10.111
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı akşam karışacak

Taksim Dayanışması, Cumartesi günü Gezi Parkı’na girmek isteyenlere yönelik polisin tavrını eleştirdi.

Abone ol

"Kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı’na da taşımaya kararlıyız” diyen Dayanışma herkesi bu akşam saat 19.00’da Gezi Parkı’na çağırdı.

Taksim Dayanışması, Cumartesi günü Gezi Parkı’na gitmek isteyen binlerce kişiye dönük polis şiddetini yazılı bir açıklama ile kınadı.

Eylemin İstanbul Valiliği tarafından ‘izinsiz’ olduğu gerekçesiyle yasaklanmasına karşı, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” diyen Anayasa’nın 34. Maddesini hatırlattı. Gaz ve TOMA saldırısından kaçmaya çalışan, kendilerini koruyacak malzemeleri bile bulunmayan insanlara, polisin gözünün önünde palalarla saldıranların serbest bırakıldıklarını belirten Taksim dayanışması,  buna karşın en doğal yaşamsal ve anayasal haklarını kullanmak isteyenlere şiddet uygulandığına ve gözaltına alındığına dikkat çekti.

 “Oysaki ilk günden bu yana taleplerimiz son derece haklı, yasal ve açıktır” diyen Dayanışma, Topçu Kışlası Projesinin iptalinin de bunu doğruladığını belirterek kararın haklı mücadelenin bir kazanımı olduğunu belirtti.

 “Biliyoruz ki bütün bu şiddetin sorumluları, haklılığımız karşısında büyük bir acz ve telaş içindedir. Bu nedenle de esasen halka kapatılması suç olan parkın açılış seremonileriyle toplumun gözünü boyamaya çalışmaktadırlar. Parkımız bize kapatılmışken, kentin yöneticileri yerine ironik bir şekilde valinin bu açılışı duyurması, yapılan ve yapılacak tüm temsili gösteriler, bu acizliğin hukuksuzluğunu da derinleştirmektedir” denilen açıklamada Taksim Dayanışması herkesi bugün akşam Gezi Parkı’nda olmaya çağırdı.

Açıklamada, “Bizler 08.07.2013 Pazartesi günü saat 19.00’da kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı’na da taşımaya kararlıyız. Bütün dünyaya örnek olan Dayanışmamızdan, taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.