BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkmenistan’da Asya oyunları heyecanı

Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları’na 2017 yılında ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bayrak töreni yapıl...

Abone ol

Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları’na 2017 yılında ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bayrak töreni yapıldı. Törene Aşkabatlılar büyük ilgi gösterdi.
5. Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları için inşa edilen 20 bin seyirci kapasiteli Aşkabat Stadyumu’nda yapılan törene, Türkmenistan Sağlık ve Spor’dan Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Sapardurdi Toyliyev, bakanlar, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Tören kapsamında oyunlara son olarak ev sahipliği yapan Güney Kore’den alınan Asya Olimpiyat Komitesi Bayrağı 4. Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları’nda madalya kazanan sporcular tarafından Aşkabat sokaklarında taşınarak Aşkabat Stadyumu’na getirildi.
Bayrağın stadyuma girişi sırasında büyük bir coşku yaşandı. Bayrak burada Türkmenistan Bayrağı ile birlikte göndere çekildikten sonra Türkmenistan Sağlık ve Spordan Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Sapardurdi Toyliyev bir konuşma yaptı.
Toyliev konuşmasında: “Spor, ülkemizde çok seviliyor. Sporu geliştirmek için devlet önemli yatırımlar yapıyor. Bu yüzden bu oyunların burada olması çok önemli. Bu oyunlara ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Tören, öğrencilerin hazırladıkları dans gösterileriyle sona erdi.
Aşkabat’ta 2017 yılının Haziran ayında düzenlenecek 5. Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları’na, 62 ülkeden 5 binin üzerinde sporcunun katılması bekleniyor.
(İHA)