BIST 10.561
DOLAR 32,26
EURO 35,00
ALTIN 2.478,04
HABER /  DÜNYA

Dağlık Karabağ konusunda resmi adım

Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı (AGİT) Dönem Başkanı olan Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojar...

Abone ol

Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı (AGİT) Dönem Başkanı olan Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kojara, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov’la görüştü.
İkili arasında gerçekleşen görüşmede Azerbaycan ve AGİT arasında işbirliği, Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun çözümü konuları ele alındı.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, AGİT Dönem Başkanı, Leonid Kojara ile birlikte düzenlediği basın toplantısında AGİT Minsk Grubu eş başkanları ile yakında yeni görüşmenin yapılması öngörüldüğünü söyledi. Memmedyarov açıklamasıda, ”Bu görüşmede ben, Minsk grubunun etkinliğini arttırmasını teklif ettim. Bu toplantılar daha da yoğun olmalı. Bu alana daha fazla dikkat ayrılmalı. ‘Büyük anlaşma’ için yapılan çalışmaları Azerbaycan her zaman destekliyor. Ermenistan tarafı bunu istemiyor. Her zaman manasız bir bahaneyle işi uzatmaya çalışıyor” dedi.
AGİT Dönem Başkanı, Leonid Kojara ise, ”Dondurulmuş sorunların çözümü Ukrayna için önceliktir ve Ukrayna AGİT başkanlığı döneminde bu sorunların çözümünde pozitif dinamiğine ulaşmak için tüm çabaları gösterecek. Her çatışma sonucu çok sayıda insanın kaderi şımarık olur ve böyle yaralar uzun süre iyeleşmiyor. Bu nedenle insani ilişkilerin, sivil toplumlarının gelişimini destekliyoruz. Düşünüyoruz ki, Azerbaycan’ın ve Ermenistan’ın kamu kuruluşları insani felaketin önlenmesi için birbiri ile daha fazla temas kurabilir” şeklinde konuştu.
(İHA)