BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  GÜNCEL

Gezi için MİT'li 3 saatlik zirve

Emniyet’te kritik ’Gezi Parkı’ toplantısı. MİT'in de katıldığı toplantıda müdahale edileceği konuşuldu.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, dün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polis müdürlerinin katıldığı 3 saat süren bir toplantı düzenlendiği ortaya çıktı.

Toplantıda, Gezi Parkı olayları ve gözaltı konuları, müdahale yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa nasıl yapılması gerektiğinin konuşulduğu iddia edildi.

HAFTASONU MÜDAHALE YOK

Hafta sonu Gezi Parkı'nda devam eden gösterilere destek vermek üzere gelenlerin sayısının büyük artış göstermesi üzerine cumartesi- pazar herhangi bir müdahalenin düşünülmediği bildirildi. Pazartesi'den sonra ne olacağı konusunda ise net olarak söylenen bir şey yok. Sadece çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

İl Güvenlik Kurulu'nun dünkü toplantısı saat 15.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü A Blok 4. katındaki toplantı salonunda gerçekleşti. 3 saat süren toplantıdan ilk olarak Başsavcı Çolakkadı çıktı. Hüseyin Çapkın, Çolakkadı'yı makam aracına kadar yolcu etti.

Daha sonra Vali Mutlu ve diğer yetkililer toplantıdan çıktı. Vali Mutlu, basın mensuplarının "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusunu yanıtsız bıraktı ve makam otomobiline bindi.

Hüseyin Çapkın da toplantıya katılanları yolcu ettikten sonra Emniyet'ten ayrıldı. Toplantıda, Gezi Parkı olayları, alınan tedbirler, gözaltılar ve Taksim Meydanı'nda süren eylemlerin ele alındığı iddia edildi. Taksim Meydanı'ndan geçtiğimiz cumartesi günü çekilen polisin tekrar geri dönüp dönmeyeceği ile ilgili görüştüğümüz üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Şu an geri dönme gibi bir durum yok" dedi.