BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ağaoğlu'ndan büyük zarar

Ali Ağaoğlu'nun Londra'da hayata geçireceği projesi başlamadan bitti.

Abone ol

Ali Ağaoğlu "Belediye kulenin en fazla 40 katlı olmasına izin verdi, biz de bitirdik" diye konuştu. Ağaoğlu şimdi Arsa için verdiği 4 milyon pound'u geri almaya çalışıyor…

Ali Ağaoğlu'nun Londra projesi başlamadan bitti. Ağaoğlu, bu ülkede açtığı ofisi kapatıp elemanları ile ofisin başındaki oğlu Alican Ağaoğlu'nu Türkiye'ye çağırdı. Konuyla ilgili aradığımız Ali Ağaoğlu, "Evet, projeden vazgeçtik diyebiliriz, şu anda yüzde 90 yapmayacağız, belediyeyle sorun çıktı" dedi.

Projenin biri 54, diğeri 39 katlı iki kule oluştuğunu, devraldıkları zamanda da bu koşulların geçerli olduğunu belirten Ağaoğlu, "Ancak Belediye kulelerin 40 katın üstünde olmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Kendileriyle defalarca görüştük, projenin önemini yitireceğini anlattık ancak olumlu bir geri dönüş alamadık. Eski koşullarda izin vermezlerse yapmayacağımızı söyledik. Şu anda durum bu, bize ‘tamam izin veriyoruz' derlerse değerlendiririz, başka türlü yapmayız" şeklinde konuştu.

Ağaoğlu'nun "My World" konseptiyle yapacağını açıkladığı Canary Warf projesinde Rezidans, Ofis katları ve yaşam alanları olacaktı. Proje 51 bin 900 metrekare Rezidans Konut, 9 bin 300 metrekare Ticari üniteler ve 15 bin 700 metrekare Otel olmak üzere toplam 77 bin metrekareden oluşuyordu.

Krizde yarı fiyata aldılar

Arsayı Londra'da Tayla Costruction adlı şirketin sahibi Hayri Ayken pazarladı. Aslında arsanın ilk sahibi Kuzey İrlandalı şirketler. O dönemde değeri 30 milyon sterlin olan arsayı 13.5 milyon sterline satın aldı. Daha sonra da Katrin Properties adlı şirketin sahibi Kerem Yavuzarslan'la ortak oldu ve Ağaoğlu'na başvurdu. Ağaoğlu, arsanın hazır olduğunu görünce ‘tamam' demişti.

4 milyon pound yatırdı

Bugüne kadar Arsa için 4 milyon pound ödediğini belirten Ağaoğlu "Şimdi parayı geri alabilirim ancak henüz konuşmadık" diyor. Ali Ağaoğlu'na "Bu işten ne kadar zararınız oldu" sorusunu yönelttim. Yanıtı "Kaybetmekten korkarsanız iş yapamazsınız" oldu.

Hamdi Akın’la iddiaya girmişti

Ağaoğlu, 2011 yılında Londra'daki konferansta Hamdi Akın'la bu projeyle ilgili iddiaya girmişti. Akın, Ağaoğlu'na "İstanbul'daki performansı yakalayamazsan demoralize olur musun?" sorusunu sordu. Ağaoğlu "Aynı durum değil. Ancak inşaatı bitirene kadar satarım, takım elbisesine iddiaya girelim" yanıtını verdi. Akın, "İnşaat bitene kadar satmazsan, batarsın zaten; bari ‘kabası bitene kadar' diye iddiaya girelim" dedi. Anlaştılar. İddia hâlâ geçerliliğini koruyor mu, kim kime takım elbise alacak sorusu yanıtsız kaldı.

Kaynak:Esin Gedik/Akşam