BIST 10.806
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.428,16
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Erdoğan'a tavsiye

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Başbakan Erdoğan'a bakın nasıl bir tavsiyede bulundu

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Ben Başbakan’a dinlenmesini ve kendisinin ruh halini düzeltecek çeşitli etkinlikler içerisinde bulunmasını tavsiye ediyorum" dedi.

İki gündür Bursa’da temaslarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin il binasında basın toplatısı düzenledi. Günaydın, “Türkiye’de tamamen iktidarın kontrolü altına girmiş ya da iktidarın baskısı altında özgür çalışamaz hale gelmiş basın, CHP’nin haberlerini yapmıyor, yapamıyor. Bu sadece CHP’ye özgü bir tutum değildir. Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye’nin 50 ilini saran milyonlarca insanın sokaklara döküldüğü olayları medya tam 4 gün görmemiştir. Yemek programları olanca hızıyla devam ettirilmiştir. Artık gizlenemez boyuta ulaşıp sosyal medyada gündeme geldikten sonra basın bu olayları gösterir duruma gelmiştir. Olayları sansürleyerek verme girişimi olmuştur. Bizler yüz yüze vatandaşlarımızla bir araya gelerek bütün bu sansürleri kırmak, herkesin elini sıkmak kararlılığındayız" diye konuştu.

ERDOĞAN’A TWITTER ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan’ın Twitter ile ilgili sözlerini de eleştiren Günaydın, "Kendisini güncelleyemeyen ve artık torunlarının bile oynamaya başladığı Twitter’dan haberi olmayan siyasetçi profili, Twitter’ı bir bela olarak görmektedir. Bu zamanında matbaaya karşı çıkan anlayıştan farklı bir anlayış değildir. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan, 10 yıldır dayatmacı bir dil kullanan, insanları ötekileştiren, kamplara bölen, kent yönetiminde ve merkezi yönetimde katılımcılığı hiçe sayan ve yurttaşı ’yeter artık’ diye sokaklara döktüren anlayış, hiç olmazsa şimdi sağduyulu olup insanları sükunete çağırmak yerine toplumu bir kez daha kamplara bölmekte bir sakınca görmemektedir. Partisinden bazı siyasilerin ve cumhurbaşkanının yaptığı sağduyu çağrısına dahi ’Ben oraya AVM yapacağım, AKM’yi de yıkacağım’ diye seslenen başbakanın ruh hali, artık ülkeyi yönetebilecek bir durumda olmaktan çıkmıştır. Ben başbakana dinlenmesini ve kendisinin ruh halini düzeltecek çeşitli etkinlikler içerisinde bulunmasını tavsiye ediyorum. Bu çağrıyı yapıyorum. Ancak bu elbette başbakanın kişisel kararıdır" dedi.

"Türkiye’yi gererek ve kamplara bölerek bu memlekette iç barışı sağlayabilmenin imkanı kalmamıştır" diyen Günaydın, şunları söyledi:

"Önümüzdeki günler, Türkiye için çok kritik günlendir. CHP özgür bir toplumsal direnişin Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından son derece olumlu olduğunun altını çizmektedir. Ancak hiçbir noktada şiddeti destekleyen ve teşvik eden bir tutum asla söz konusu değildir. Hiç kimsenin kamu mallarına zarar verme özgürlüğü yoktur. Bununla beraber anayasada yazılı bulunan temel hak ve özgürlükleri kullanma konusunda vatandaşa getirilebilecek her türlü kısıtlamanın karşısında duracağımızın da altını çizerek buradan ifade etmek istiyorum."