BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  GÜNCEL

Eylemciler Alsancak esnafını zarar ettirdi

İzmir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında meydana gelen şiddet olaylarının etkisiyle, Alsancak'taki iş yerleri önemli miktarda gelir kaybına uğradı.

Abone ol

İzmir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında meydana gelen şiddet olaylarının etkisiyle, Alsancak'taki iş yerleri önemli miktarda gelir kaybına uğradı.

İzmir'de 31 Mayıs Cuma günü başlayan Gezi Parkı eylemleri, kentin önde gelen kültür ve ticaret merkezi Alsancak'ı olumsuz etkiledi.

Şiddet olayları nedeniyle özellikle Gündoğdu Meydanı ile Lozan ve Montrö Meydanlarını birbirine bağlayan caddeler üzerindeki iş yerlerinde tahribat meydana geldi.

Şiddet olaylarının dinmesiyle bazı iş yerleri tadilata girerken birçok iş yeri onarım ve tadilat için eylemlerin sona ermesini bekliyor. Eylemler nedeniyle Gündoğdu Meydanı çevresindeki kalabalığın artmasının market, büfe gibi iş yerleri ile seyyar satıcıların iş yoğunluğunu artırdığı da ifade ediliyor.

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Altınkapı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemlerde şiddet olaylarının yaşanmasının Alsancak'taki iş hacmini büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Altınkapı, "Alsancak esnafı, toplumsal buluşmalara alışkındır. Ancak devam eden eylemlerde şiddet olaylarının yaşanması insanlarda korkuya neden oldu. Eyleme destek vermek isteyenler dışında Alsancak'a kimse gelmemeye başladı" dedi.

Kordon'da iş yeri bulunan İZTO Yiyecek, İçecek Hizmetleri ve Eğlence Konaklama Yerleri Grubu'ndan Meclis Üyesi Adnan Koç ise "Kordon'a gelmek isteyen insanlar telefonla bizi arıyor, güvenli olup olmadığını soruyorlar. Biz her ne kadar güvenli olduğunu söylesek de ikna edemiyoruz. Kordon'daki birçok restoran ve kafede yüzde 60-70 ciro kaybı var. Olayların Kordon'daki restoranların en yüksek ciroyu yaptığı aylarda ve hafta sonunda gerçekleşmesi zararı artırdı" diye konuştu.