BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Gezegenler arası yolculuk yapacak uzay aracı için tarih verildi

Kuruculuğunu Elon Musk'ın üstlendiği Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Starship adlı uzay aracının yolculuğa ne zaman başlayacağı hakkında ipuçları verdi.

Abone ol

Elon Musk , Kızıl Gezegen'de bir yerleşim yeri kurmak için ‘Gezegenlerarası Taşıma Sistemi’ kurulması gerektiğini belirtmiş ve bu plan kapsamında Mars’a uzay araçları için tesisler yapılması gerektiğini söylemişti.

Musk, daha önce yaptığı açıklamada, "İnsanoğlunun Mars'ta yeni bir hayat kurabilmesini gerçekten istiyoruz ve bunun için çabalıyoruz. Şu ana kadar büyük bir ilerleme kaydettik" ifadelerini kullanmıştı. Musk ayrıca, inşa edecekleri uzay gemisinin 2019 yılında sadece kısa uçuşlar için de olsa uzaya gitmeye hazır olacağını söylemişti.

2019 Nisan ayında test uçuşları
Görkemli projesine ilişkin Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan SpaceX CEO’su, Starship uzay gemisi için teknik bir sunum yapacağını belirtti. Nisan ayı bitmeden test uçuşlarına başlamayı umduklarını söyleyen Musk, aracın eşsiz bir tasarıma sahip olduğunu ifade etti.

2022 yılına kadar Mars ’a ulaşmayı hedefleyen ünlü mucit, bunu başardıklarında tüm insanlık için yeni bir kapının açılacağını belirtiyor.

SpaceX, Kasım ayında yaklaşık 5 milyar dolar harcayarak geliştirdiği Big Falcon Rocket’in ismini Starship olarak değiştirmişti. Roketin, Dünya’nın yer çekiminden kurtularak Uzay’a çıkışını sağlayan itici kısmı ise Super Heavy olarak adlandırılmıştı.