BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,42
HABER /  GÜNCEL

e okul VBS girişi ile sınav sonucu sorgulama nasıl olur?

17 Eylül'de başlayan 1. dönem sona ermek üzere. Öğrenciler 18 Ocak'ta karne alacak ve 15 tatile çıkacak. Peki 1. dönem yazılı sınav sonuçları e okul VBS sisteminden nasıl sorgulanır, e okul VBS girişinden sınav sonuçları ve devamsızlık nasıl sorgulanır detaylı anlatım haberimizde.

Abone ol

e okul VBS girişi velilerin ve öğrencilerin erişime açıldı. 2018-2019 eğitim yılı 18 Ocak cuma günü sona erecek ve milyonlarca öğrenci 15 günlük yarıyıl tatiline girecek. Peki veliler okula gitmeden, anında çocuklarının 1. dönem sınav sonuçlarını nasıl öğrenecek, devamsızlık bilgisi nasıl öğrenilecek? 1. dönem sınavları bitmez üzere, veliler ise MEB'in uygulaması olan e okul VBS ile sınav sonuçlarını kullanıcı bilgilerini girerek öğrenebilecek. 

Öğrenciler ve veliler ise yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenmenin heyecanını yaşadı. Peki e okul sınav sonuç ekranı ile 1.yazılı sınav sonuçları nasıl öğrenilir? MEB'in e-okul.meb.gov.tr adresine girdikten sonra aşağıdaki adımları uygulamanız halinde kolaylıkla e-okul giriş sayfasına erişim sağlayabilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul, diğer adıyla Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)’ ne giriş için iki seçenek vardır. Yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak ikiye ayrılmıştır.Yönetim bilgi sisteminden öğretmenler, okul tarafından
kendilerine verilen şifreyi kullanarak giriş yapabilir. Veli bilgilendirme
sisteminden ise, öğrenciler ve veliler öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarasını kullanarak giriş işlemi gerçekleştirebilirler.
Giriş işlemi sağlandıktan sonra "Not Görüntüleme" bölümünde 2018 - 2019 birinci dönem birinci yazılı ve sözlü sonuçlarına erişebilirsiniz.

E-OKUL SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI YARARLAR
NELERDİR?
1)Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,
2)Testler çözebilecek,
3)Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,
4)Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,
5)Hastalık ders programını kontrol edebilir,
6)Meslek Lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,
7)Seçmeli derslerini seçebilir,
8)Sınav tarihlerini öğrenebilir,
9)Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK: 17 Eylül tarihinde başlayan eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi, 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Birinci dönem karnelerini alan öğrenciler için yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma
tamamlanacak.