BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Özgür Özel'den Erdoğan'a: Sana meydan okuyoruz

HP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hulusi Akar'a yönelik sert sözleri nedeniyle kendisine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Özel, "Gücün yetiyorsa Özgür Özel'e, CHP'ye ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz." dedi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste gazetecilere konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AK Parti Grup Toplantısı'nda, "Bunlar kalkıp da kabinemizin Milli Savunma Bakanı'na bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersi tabii ki yargıda vermek durumundayız. Vereceğiz de. Çünkü bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, sonra ceza..." sözlerini eleştirdi.  

Erdoğan'ın, susturamadıklarına, sindiremediklerine karşı yargıyı harekete geçirmeye çalıştığını iddia eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

SÖYLEDİKLERİMİZİN HANGİSİ SUÇ?
"Hodri meydan. Halep oradaysa arşın burada. Söylediklerimizin hangisinde hakaret var? Tazminat dediğin hakarete olur. Kime hakaret etmişiz? Suç varsa ceza olur. Söylediklerimizin hangisi suç? Bir suç varsa bizim söyleyip de Hulusi Akar'ın içinden çıkamadıkları, söyledikleri suçtur. Neden rahatsız oldun? Biz dedik ki Hulusi Akar, silah arkadaşlarının yanına gitmedi. O da 'gittim' dedi. Şahitler gösterdi. Gösterdiği şahitlerin hepsi 'Görev yerin bizim hapishaneydi. Bir tek oraya geldin, diğer 5'ine gitmedin.' dedi. Hulusi Akar, ziyaretlerini savunabildi mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan savunmaya çalışıyor. Atatürk'e 'firavun' diyen Nevzat Pakdil'i, yaptığı açılışa davet etmiş, sarıla sarıla doyamadı."

Hulusi Akar'dan CHP'li Özel'e: Kafanızda tabanca varken

HODRİ MEYDAN
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile girdiği diyalog nedeniyle, Erdoğan'ın kendisi hakkındaki "önce tazminat, sonra ceza" sözlerini hatırlatan Özel, "Hodri meydan. Gücün yetiyorsa Özgür Özel'e açtır davayı, gücün yetiyorsa Özgür Özel'e, CHP'ye ver hapis cezasını. Senden korkmuyoruz. Biz korkarsak senin karşında, Türkiye diz çöker. Biz de ayaktayız, Türkiye de ayakta. Sana meydan okuyoruz." dedi.