BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gergin komisyonda CHP'li vekil fenalaştı

Gergin Adalet Komisyonu toplantısında CHP'li Öztürk'ün tansiyonu yükseldi. Sağlık ekipleri müdahale etti

Abone ol

CHP'li miletvekillerinin komisyon başkanı Ahmet İyimaya'yı mobbing yapmakla suçladığı gergin TBMM Adalet Komisyonu'nda korkulan oldu. Yargıtay ve Danıştay'da yeni daireler kurulmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerinde tansiyonu yükselen CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'e sağlık ekibi müdahale etti.

Tasarının, Danıştay'da daire sayısının 13'ten 15'e çıkarılmasını öngören düzenlemenin görüşmeleri sürüyor. Madde üzerinde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk görüşlerini aktarırken, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk rahatsızlandı.

Salona gelen sağlık ekibi, Öztürk'e ilk müdahaleyi burada yaptı.Öztürk'ün tansiyonunun 17-9 çıkması üzerine, kendisine dilaltı ilacı verildi. Öztürk revire götürülürken, kendisine CHP'li Köktürk ile Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya da eşlik etti.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, çalışma temposuna tepki göstererek, "Şekeri, tansiyonu olan arkadaşlarımız var. Bu çalışma temposu sorun yaratabilir" dedi.

KOMSİYON TARTIŞMALI BAŞLADI

TBMM Adalet Komisyonunda, Yargıtay ve Danıştaya yeni daireler kurulmasını öngören yasa tasarısının görüşmeleri başladığı andan itibaren sert tartışmalara neden oldu.
Maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce, ''Komisyonunun ne zamana kadar çalışacağı'', tartışma konusu oldu. CHP'li milletvekilleri, ''tasarının bitimine kadar çalışacağını'' söyleyen Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'ya tepki gösterdi. CHP'liler, ''Böyle şey olur mu,  bize gelen yazıda sadece Cumartesi deniyor.  O zaman bir ay burada yatalım. Ucu açık bir çalışma sistemi olmaz. AKP yargıyı ele geçirecek diye sabahlara kadar çalışacak mıyız?'' dedi. CHP'li Ali Rıza öztürk, İyimaya'ya, ''Bu kadar despot davranma'' diye tepki gösterirken, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe'nin ''Yargıyı bir gün sonra ele geçirin'' sözlerine, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, ''Yargı kimin elinde ki biz ele geçireceğiz?'' karşılığını verdi. Ancak istek kabul görmedi.

İNTİKAM DUYGUSUYLA HAREKET ETMEYİN

MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Mısır'da yaşanan olayları gündeme getirerek, ''Bakın bugün Mısır alev alev....Halktan oy almış olabilirsiniz. Bu gerilimden siz de fayda sağlayamazsınız. İntikam duygusuyla hareket etmeyin. Gelin bu inattan vazgeçin. Eğer milletimiz bundan rahatsızsa önümüzdeki seçimde tercihini buna göre yapacaktır'' dedi.  

1 MADDE İÇİN 2.5 SAAT TEPKİSİ

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, tasarının birinci maddesi üzerindeki görüşmeler sürerken söz alarak, ''Arkadaşlar, makul olalım. Bir madde müzakeresi için muhtaç olunan bir süre var'' uyarısında bulundu. Maddenin görüşülmesi sırasında gereken sabrı fazlasıyla gösterdiklerini belirten İyimaya, ''Bir madde için 2,5 saat... Bir madde için parlamento hukukun gelenekleri içinde ne kadar zaman tüketilmesi gerektiği sorusunun makul cevabı var'' diye konuştu.

İYİMAYA'YA MOBBİNG SUÇLAMASI

CHP'li komisyon üyeleri, maddeleri tartışmada süre sınırı olmadığını öne sürerek tepki gösterdi. İyimaya'nın, ''Bir madde için 2,5 saat...'' sözünü tekrarlaması üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ''Bu uygulama nerede var? Siz aldığınız talimatı yerine getiriyorsunuz. Tasarıyı bu komisyonda görüştürmek istemiyorsan çıkar bizi buradan. Sinirlerimizi zorlama. Mobbing uyguluyorsun. Şu lafın bile tacizdir. Görüşünü ifade ederken komisyon üyelerine psikolojik baskı uygulamaya yönelik bir tavır takınamazsın'' şeklinde tepki gösterdi. 

Öztürk, İyimaya'nın ''Parlamento hukukunda sürekli olan müzakere ilişkisini yeterlilik önergesiyle sınırlandırmak mümkün. Teamül böyle'' sözleri üzerine, ''İnanmadığın bir şeyi savunmak için ne kötü durumlara düşüyorsun. Aldığın talimatı yerine getirmek için kendine aykırı davranıyorsun. Teamül böyleydi de neden YARSAV Başkanı'nı almadın buraya? Cevap ver'' diye bağırdı. Bazı AK Parti'li milletvekilleri de Öztürk'e, ''Burada böyle bağıramazsın'' diye uyarıda bulundu.