BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlu sokakları Pınar Sağ için çınladı!

Terör örgütü propogandası yapmak suçu ile hapsi istenen Pınar Sağ için bir grup Beyoğlu'nda yürüyüş yaptı

Abone ol

Türkücü Pınar Sağ'a "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 10 ay hapis cezası, Beyoğlu'nda toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

İstanbul Barosu önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan Sağ'ın avukatı Taylan Tanay, bir konserin selamlama konuşmasında kendisini, dinleyenlerini, tarihlerini, anılarını, değerlerini, acılarını bildiğini ve önemsediğini hatırlatmaktan ibaret olan sözlerin, isimlerin, olayların telaffuz edilmesinin suç olamayacağını savundu.

Sağ'ın savunmasının alınmadığını ileri süren Tanay, "Avukatları dinlenmemiştir. Adil bir yargılanmanın gerektirdiği süre, imkan, prosedür sağlanmamıştır. Bu karar kabul edilemez. Adli, siyasal bir hata olarak tarihimize dahil edilmeye çalışılmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz. Sadece çağdaş hukukçuların değil, yüksek mahkemenin, kamuoyunun, tarafı ve kurucusu olduğumuz insan hakları için Avrupa Mahkemesinin de izin vermeyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Pınar Sağ ve eşi Tolga Sağ'ın da aralarında bulunduğu grup, açıklamanın ardından çeşitli sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdükten sonra dağıldı.