BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Beklenen başkan resmen CHP'li

DSP'den CHP'ye katılımlar sürüyor. Uzun süredir konuşulan Ordu Belediye Başkanı resmen CHP'li oldu.

Abone ol

DSP'den istifa eden Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun resmen CHP'ye katıldı. Torun'un rozetini CHP lideri Kılıçdaroğlu taktı.

Ordu'da Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Kılıçdaroğlu, Ordu'nun yürekli bir belediye başkanı olduğunu ifade ederek, Seyit Torun'u sahneye davet etti. Torun'un Ordu'nun aydınlık yüzü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bütün demokratları, yurtseverleri, aydınlıktan yana olanları, alın terinin karşılığını almak isteyenleri CHP çatısı altında buluşmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, 8 yılda AK Parti'nin Türkiye'yi getirdiği noktayı herkesin gördüğünü dile getirerek, ''Bir korku imparatorluğunu egemen kıldılar. Kurultayda söyledim, burada da söylüyorum. Ayağa kalkalım, dik duralım. Bu ülkenin işçilerine sesleniyorum, emekçilerine, muhtarlarına, belediye başkanlarına sesleniyorum, gelin güç verin, destek verin, bağımsız güzel, özgür çağdaş Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıralım, gelin birlikte halkın iktidarını yeniden kuralım'' diye konuştu.

Salonda bulunan gençlerin ''Gençler seninle gurur duyuyor'' şeklinde slogan atmaları üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Biz de gençlikle gurur duyuyoruz, gençliği baş tacı ediyoruz. Gençliğe sıkılan biber gazını protesto ediyoruz. Gençliğin enerjisini boşaltmak ülke sorunlarına sahip çıkmak için verdiği mücadeleye de sahip çıkıyoruz. Niye delikanlı diyoruz, onlar delikanlı olmalı. Bizim önümüzde bizden daha ileri olmalı. Gençlik bizim geleceğimizdir diyoruz, baş tacımızdır diyoruz, gençliğin heyecanını anlıyoruz AKP'nin baskısını da anlıyoruz. Direnmesini bilecek, güçlü olacağız. Güçlü olacağız ki sesimiz daha gür çıksın. Bölünmeyeceğiz, AKP bölücü bir partidir. Toplumu bölerek yönetmek istiyor. Birleştirici, kaynaştırıcı, hoşgörülü düşünceye sahip bir parti değildir. AKP iktidardan inmemek için yasa dışı yollara başvurup iktidarını sürdürmek isteyen bir partidir. Onun için AKP'yi iyi tanımalıyız. Ne adaleti var, ne kalkınması. Adalet de onlar için, kalkınma da onlar içindir. Halk için değil.'