BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  SPOR

Gerets müjdeyi bekliyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets ön libero transferinden hala umutlu.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, ''Eleştirdikleri kadar kötü futbol oynamıyoruz'' dedi. Belçikalı teknik adam, TV 8'de yer alan röportajında, takımda geçen sezona oranla herhangi bir düşüşün olmadığını, yalnızca şanssız olduklarını söyledi.

Gerets, sezon başında yaşanan sakatlıkların da takımı olumsuz yönde etkilediğini belirtirken, Ümit Karan'ın yokluğunu çok fazla hissettiklerini anlattı. Geçtiğimiz sezon girdikleri pozisyonların çoğunu gole çevirdiklerini söyleyen Erik Gerets, ''Bu sezon rakiplerimize çok pozisyonlar vermeye başladık. Bu sorunu da en kısa sürede çözeceğiz. Geçtiğimiz sezonda vurduğumuz toplar genelde gol oluyordu, şimdi olmuyor. Ümit Karan'ın takıma katılmasıyla gol yollarındaki şanssızlığımızı da kıracağımıza inanıyorum. Eleştiri her zaman olur. Ben bunlara açığım, ancak eleştirdikleri kadar kötü futbol oynamıyoruz'' dedi.

''HİÇBİR ZAMAN KARAMSAR OLMADIM''

Galatasaray'ın yitirdiği puanlar sonrası ve yaklaşan Avrupa Şampiyonlar Ligi öncesi takımın durumuna karamsar bakanların olduğunu söyleyen Belçikalı teknik adam, ''Bazıları karamsar bakabilir. Biz beyaz bakıyoruz, gri bakıyoruz. Durum söylendiği kadar kötü değil'' dedi. Berabere kaldıkları maçların hepsinde galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu belirten Gerets, ''Ortada söylenildiği kadar kötü bir durum yok. Türkiye'de ve Galatasaray'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'yi de çok seviyorum'' şeklinde konuştu.

''MÜJDEYİ BEKLİYORUM''

Erik Gerets, aylardır beklediği ön libero transferi için kulüp yönetimi ile sürekli temas halinde olduğunu belirtirken, elinde telefonla günün her saatinde yöneticilerden gelecek müjdeli haberi beklediğini söyledi. Yönetim kurulundan beklediği 'transfer bitti' haberini almak için sabırsızlandığını belirten Gerets, ''Artık çok az vaktimiz kaldı. İstediğim oyuncu için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşallah bu transfer son gün bile olsa gerçekleşir'' ifadelerini kullandı.

''LIVERPOOL İLE BİRLİKTE ÇIKARIZ''

Galatasaray'ın, Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşılaşacağı rakiplerini de değerlendiren Erik Gerets, grupta favori olarak Liverpool'u gördüğünü, çıkacak ikinci takımın ise kendileri olacağını ileri sürdü. Grupta küçümsenecek takım olmadığını belirten Gerets, ''PSV Eindhoven'ın da kalitesi belli. Benim orada çok güzel günlerim oldu. Onlarla oynayacak olmaktan dolayı sevinçliyim. PSV Eindhoven taraftarları beni çok seviyor. Avrupa tecrübeleri fazla bir takım. Bordeaux'un da iyi oyuncuları var, ancak biz bu gruptan çıkmak istiyoruz. Bunu başaracak gücümüz var ve başaracağız'' diye konuştu.

''YÖNETİCİLERE KIZAMAM''

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, şampiyonluktaki rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un yapmış olduğu yıldız oyuncu transferlerini kıskanmadığını belirtirken, ''Yöneticiler bana daha önce transferde rakiplerimize göre hareket edemeyeceğimizi bildirmişti. Ben de bunu olumlu karşıladım'' dedi. Her şeye rağmen ''Bir futbolcu daha gelse süper olur'' diyen Erik Gerets, ''Bizim kulübümüzün yaşadığı maddi sıkıntılar ortada. Yöneticilere kızmak doğru olmaz. Çok kaliteli gençlere sahibiz. Eğer transfer yapamazsak bile iki kulvarda da yolumuza emin adamlarla devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

''RAKİPLERİMİZ BİZE STADINI VERMEZ''

Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan başka bir yerde oynamalarının zor olduğunu söyleyen Gerets, ''Rakiplerimiz bize statlarını vermezler. Bu yüzden başka çaremiz yok. Burada oynamak zorundayız'' dedi. Yalnız stadı doldurmak için gerekli çalışmaların yöneticilerin yapması gerektiğini belirten Gerets, ''Burada bilet fiyatları mı düşürülür, başka şekilde bir organizasyon mu yapılır, bilmem, ama Atatürk Olimpiyat Stadı'nın 4'te 3'ünü doldurabilsek iyi olur. Bunun için Bordeaux maçına gelecek olan herkesin yanında eşini dostunu getirmesini ve takımlarını desteklemelerini istiyorum'' şeklinde konuştu.

''500 YILDIR BAŞARISIZLIK HOCALARA KESİLİR''

Geçtiğimiz sezondan beri bazı kesimler tarafından sürekli olarak eleştirildiğini söyleyen Erik Gerets, ''Başarıda değil, ama başarısızlıklarda 500 yıldır fatura hep teknik adamlara kesilir'' dedi. Geçtiğimiz sezon da eleştirildiğini belirten Gerets, ''Çok zor şartlarda 83 puan alarak şampiyon olduk, ancak ligin başı olmasına rağmen eleştirilmeye başlandık. Artık bunlara da alışmaya başladım'' ifadelerini kullandı.

''KEZMAN BİZE GOL ATAMAZ''

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, PSV Eindhoven'dan eski öğrencisi olan Fenerbahçe'nin yeni golcüsü Mateja Kezman'ın Türkiye'de de iyi goller atacağını, ancak Galatasaray'a gol atamayacağını savundu. Gerets, bir soru üzerine, ''Diğer takımlara güzel goller atabilir, ama bize atamaz'' diye konuştu.