BIST 9.595
DOLAR 32,51
EURO 34,65
ALTIN 2.478,45
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanlığı’ndan saldırı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma erin yaralandığın...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma erin yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Tunceli/Merkez İlçe Sütlüce Köyünde yapımı devam eden yeni karakol inşaatı ve eski karakol arasında kalan yolda mayın araması yapan Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlara uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Meydana gelen silahlı saldırıyı müteakip, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada; bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma Er yaralanmıştır.
Yaralı personel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına ait S-70 Skorsky tipi helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edilmiştir. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığında konuşlu Taarruz helikopter kolu ve bölgedeki diğer birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarına müdahale edilmiştir. Bölgeye gözetleme maksatlı bir İnsansız Hava Aracı sevk edilmiştir."
(İHA)